17.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Šegotin odvjetnik otkrio da ga je angažirao još prije dva mjeseca

Šegotin odvjetnik otkrio da ga je angažirao još prije dva mjeseca

Ispred stana Patrika Šegote reporterka N1 Mirela Bačić razgovarala je s njegovim odvjetnikom.

Policija je provela Patrika Šegotu kroz garažu, trenutno je u tijeku pretres njegovog stana u Slovenskoj ulici.

Njegov odvjetnik Vladimir Terešak rekao je:

“Jutros je uhićen u Dubrovniku, a nakon pretrage vozila prepraćen je u Zagreb, gdje je obavljena pretraga službenih prostorija, a sad i stana. Koliko znamo, na teret mu se stavlja kazneno djelo primanja mita vezano uz poslovanje u vrijeme dok je obnašao dužnost direktora Gradskih groblja.”

“Prije dva mjeseca mi je potpisao punomoć, nismo tad puno razgovarali, pretpostavljam da je očekivao da bi do ovoga moglo doći”, dodao je.

Kazao je da će više znati sutra: “Više ćemo znati sutra na ispitivanju, radi se o famoznim kućicama za prodaju cvijeća i građevinskim radovima vezanim uz tvrtku pokojnog poduzetnika Nenada Bukovca.”

Na pitanje hoće li još netko biti priveden i jesu li poznati svjedoci, rekao je: “Nisu mi poznati svjedoci, ali koliko znam iz medija, pet osoba je privedeno, a među ostalim i sestra Šegote. Sa sestrom nisam u kontaktu, a sad idem klijentu na pretragu i dogovorit ćemo strategiju.”, piše N1.

Još nema službene informacije za što se Šegotu točno tereti.

Na pitanje reportera Nove Tv Andrije Jarka je li uhićenje Šegote nastavak istrage nad Milana Bandića, Terešak kaže da je, s obzirom ”na činjenicu da se gradonačelnika pratilo i prisluškivalo dulje vrijeme, vrlo je lako moguće da su rezultati doveli do ovog uhićenja”. ”To je moja pretpostavka”, dodaje odvjetnik. Kazao je i da se Šegota ne osjeća krivim.

USKOK je sada zainteresiran baš za poslove Šegote s tvrtkom Prigorac-građenje koju je vodio preminuli Nenad Bukovec, koji je nedavno počinio samoubojstvo, piše RTL.

Bukovec je, sumnjaju istražitelji, imao dogovor sa Šegotom da njegove firme dobiju građevinske poslove koje naručuju Gradska groblja kao podružnica Holdinga. Riječ je o nekoliko Bukovčevih građevinskih firmi koje su dobivale poslove od Gradskih groblja.

Drugi dio dogovora bile su četiri kućice za prodaju cvijeća ispred Mirogoja. Bukovac je, sumnja se, dogovarao sa Šegotom da se mjesta za te kućice ispred groblja dodijele firmama iza kojih se zapravo krije on.

Prema tim tezama istražitelja USKOK-a, kao nagrada za sve ovo Šegoti je preko Notitije, firme njegove sestre, čiji se uredi u Osijeku danas također pretražuju, sagrađena kuća s bazenom na Krku, a dobio je i dio dobiti od građevinskih radova koji su dogovoreni u korist Bukovčevih tvrtki, piše RTL.

Portal Index bavio se poslovima Šegotine sestre Tamare, tekst je OVDJE.

Nova akcija PNUSKOK-a: Uhićen bivši ravnatelj Gradskih groblja

USKOK se oglasio o novoj akciji: Istražuje se pet osoba

O akciji se oglasila i policija: U Zagrebu i dvije županije uhićeno 5 osoba

Najnovije

Još iz rubrike