2.6 C
Zagreb
Naslovnica Tech Imenovano Povjerenstvo za znanstvenu procjenu doktorata Vice Mihanovića

Imenovano Povjerenstvo za znanstvenu procjenu doktorata Vice Mihanovića

Imenovano je novo Povjerenstvo za znanstvenu procjenu doktorske disertacije Vice Mihanovića, predsjednika splitskog HDZ-a. Povjerenstvo će odlučivati o eventualnom plagiranju doktorata Vice Mihanovića.

Članovi Povjerenstva su izv. prof. dr. sc. Ivana Šandrk Nukić, izvanredna profesorica Građevinskog i arhitektonskog fakulteta Osijek, prof. dr. sc. Vinko Kandžija, professor emeritus Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Nikola Knego, redoviti profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Prof. dr. sc. Bahrija Umihanić, redoviti profesor Ekonomskog fakulteta u Tuzli te prof. dr. sc. Eldin Mehić, redoviti profesor Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, potvrdili su iz Ureda rektora za N1.

Podsjetimo, sve je počelo nakon otkrića portala Index.hr da je čelni čovjek splitske Lučke uprave odlučio doktorirati na drugom kraju Hrvatske, i to pred povjerenstvom čiji je predsjednik bio Joško Dvornik, također član HDZ-a i predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Split.

Mihanovićev rad izazvao je zanimanje javnosti i zbog jezičnih konstrukcija poput ove: “Teorijska paradigma rasta trajnog propusnosti izazvala je operativna, društvena i ekološka zabrinutost, s obzirom na rizik od prekomjernog kapaciteta i disekonomija razmjera.”

No, Mihanović je poručio da će tužiti Index te da njegov rad nije plagijat.

“Moj doktorski rad je jedinstven po svojoj temi, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. No, sve ćemo vidjeti na sudu i izborima”, kazao je Mihanović krajem travnja, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike