13 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Horvatinčić stigao u Remetinec, iz automobila izišao s longetom na nozi i...

Horvatinčić stigao u Remetinec, iz automobila izišao s longetom na nozi i na štakama: Mislite li da sam namjerno ubio dvoje Talijana? Od mene ste napravili metu

Tomislav Horvatinčić u srijedu oko 21:30 stigao je na odsluženje zatvorske kazne u zatvoru u Remetincu. Nakon što je izašao iz automobila uz pomoć štaka, došao je do novinara i dao izjavu za medije.

”Kada god mogu, izražavam sućut. Žao mi je što sam sudjelovao u toj nesreći. Idem sada u instituciju. Čuo sam puno dobroga o zatvorskom sustavu”, kazao je.

”Čuo sam da sam vukao 10 godina pravosuđe za nos. Nikada u 10 godina ni jedna rasprava nije odgođena zbog mene. U ove dvije godine kada mi nije trebao niti odvjetnik niti molbe, ja sam bolestan čovjek i operacije su se dogodile na mome tijelu. Minimalno korektno bi bilo da zatvorenik dođe koliko toliko zdrav, a ne na štakama. Bit ću dobar zatvorenik”, poručio je.

Upitao je novinare smatraju li da je namjerno skrivio nesreću. ”Mislite li da sam namjerno ubio dvoje Talijana? Da vidimo tko je najinteligeniji za odgovor”, rekao je.

”Dobio sam tisuću mailova podrške. Morao sam doći ovako kasno jer sam morao popiti lijekove, povraćao bih cijelu noć. Ja nemam želudac, pola tijela nemam. Imam jaku podršku obitelji i izdržat ću to”, kaže.

Na pitanje kako se osjeća, Horvatinčić je odgovorio da je ”lako robijati ako se u glavi namjesti da ste vi krivi i da ste dobili pravednu kaznu”.

Što ga sve čeka po dolasku u zatvor, otkriva reporterka Ivana Pezo Moskaljov.

”Kad Horvatinčić stigne, najprije će ga legitimirati i smjestiti na njegov odjel. Zatvorski liječnik bi ga mogao pregledati već sutra, ali na pregledima će biti i narednih dana koliko će provesti u centru za dijagnostiku u Remetincu. Nije isključeno ni da ga prebace u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici, utvrde li da mu je zdravlje ozbiljno narušeno.

Tek nakon svih tih pregleda znat će se konačna odluka gdje će služiti zatvorsku kaznu u trajanju od 4 godine i 10 mjeseci. Njegov sin brinut će o svim poslovima.

Tomislav Horvatinčić dosad je iscrpio sve pravne mogućnosti koliko je htio boraviti na slobodi.

U sudskoj trakavici dugoj 10 godina gledali smo tri različite presude i obrane, a najpoznatija bila je ona sa sinkopom. Ali javnost na Horvatinčićeve posude kroz ove godine nije gledala blagonaklono. Vukao je za nos pravosudne institucije koje su mu, ruku na srce, sve dosada ovo i tolerirale”, zaključila je Pezo Moskaljov, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike