18.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Čačić o uhićenjima: To je kokošarenje, nije ozbiljan udarac korupciji u zemlji

Čačić o uhićenjima: To je kokošarenje, nije ozbiljan udarac korupciji u zemlji

Predsjednik Reformista i član vladajuće većine Radimir Čačić bio je gost N1 Studija uživo.

Komentirao je uhićenja u Zagrebu.

“Pa recimo da smo mogli biti potpuno sigurni. Ako je ozvučenje trajalo mjesecima, može nas iznenaditi što sve skupa nije pokrenuto za Bandićevog života. Sve to skupa do sada, ništa bitno i ništa krupno. Ništa spektakularno”, kaže Čačić. +

Smatra da je korupcija mreža očito dobro i široko postavljena.

“Kad ja velim male ribe, to znači da je to birokratska korupcija. To je kokošarenje. Pravi novac, desetine milijuna eura su negdje drugdje. Nisam siguran da ćemo njih vidjeti. Ova uhićenja su važna, ali da je to ozbiljan udarac korupciji u ovoj zemlji, nije”, rekao je.

Čačić tvrdi da u velikoj mjeri vjeruje Plenkoviću kad veli da on ni na kakav način ne želi to ni vidjeti, ali da ne misli da je to dobro.

“Nešto što udara na temelje države, a korupcija jednog Bandića sigurno udara na temelje države. Naravno da ne smije utjecati o tome, ali da mora imati informaciju – mora”, smatra.

Kaže da je Bandić u priči o vladajućoj većini bio više maska nego snaga. “Zastupnici u Bandićevom klubu bili su samo uparkirani kod Bandića. 20 posto je bilo utjecaja Bandića, a 80 posto snage HDZ-ove većine”, kazao je, piše N1.

Šegotin odvjetnik: Pretpostavljam da je uhićen zbog izvida vezanih za Bandića

Najnovije

Još iz rubrike