32.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Sabor o ravnatelju HRT-a, Grbin: Bačić je davno trebao dobiti nogu

VIDEO Sabor o ravnatelju HRT-a, Grbin: Bačić je davno trebao dobiti nogu

Oporba podržava da se Kazimira Bačića, koji se nalazi u istražnom zatvoru zbog sumnje za trgovanje utjecajem i primanje mita, razriješi s mjesta glavnog ravnatelja HRT-a, ali ne želi ni čuti da Renato Kunić, kako predlaže HDZ, postane njegov v.d. i na jedan dan jer pripada, kažu, istoj “kliki”, predstavlja politiku kontinuiteta uništavanja javnog servisa, a pritom je i kao kum ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek u sukobu interesa – opetovali su saborski zastupnici u raspravi o Bačićevoj sudbini, ali i budućnosti javnog servisa.

Peđa Grbin smatra spornim što će Bačića razriješiti ne zbog toga kako je obavljao svoju dužnost nego zbog rada u fušu – bivajući tekličem Milana Bandića koji je pritom sasvim dobro zaradio. Bačić je od prvog dana svog mandata, napomenuo je Grbin, krenuo loše, HRT je pretvorio u kuću koja tuži vlastite novinare i završava na stupu srama međunarodnih organizacija.

“Davno je trebao dobiti nogu, javni servis je pretvorio u servis HDZ-a, skrivao je zlostavljanje i uznemiravanje na HTV-u, dopustio je da se smije u lice svojim žrtvama. Bačić je bio takav čovjek i sad je doživio poetsku pravdu: kakav mandat, takvo razrješenje!”

Protivi se Kunićevom imenovanju jer je srozao kvalitetu programa na najniže grane, a sad bi ga zbog toga trebalo nagraditi.

“Njegovo imenovanje je nastavak propadanja HRT-a”, zaključio je Grbin, prenosi SDP.

– Ono što je i što mora biti meritum cijele ove priče je da kad u četvrtak izglasamo razrješenje Kazimira Bačića za glavnog ravnatelja HRT-a i imenujemo vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, sutradan odmah Nadzorni odbor raspiše javni poziv za izbor novog ravnatelja ili ravnateljice, istaknuo je Goran Ivanović (HDZ), prenosi HRT.

Najnovije

Još iz rubrike