32.3 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Talijanski stručnjaci strahuju: Hoće li burna slavlja pobjede na Euru razbuktati epidemiju...

Talijanski stručnjaci strahuju: Hoće li burna slavlja pobjede na Euru razbuktati epidemiju korone?

U gradovima diljem Italije u nedjelju i ponedjeljak, nakon finala Europskog nogometnog prvenstva, pobjedu nad Engleskom burno je slavio veliki broj navijača, a sada talijanski epidemiolozi strahuju da bi se zbog toga mogla razbuktati zaraza koronavirusom.

Imunolog i član stručnog tijela koje savjetuje talijansku Vladu oko borbe protiv koronavirusa Sergio Abrignani rekao je da će se za manje od tjedan dana vidjeti utjecaj okupljanja velikog broja ljudi na epidemiološku situaciju.

“Ako se u narednih pet ili šest dana dogodi veliko širenje zaraze u gradovima gdje je bilo rizičnog ponašanja, tada ćemo vidjeti jesmo li previše riskirali sa slavljima”, kazao je Abrignani za RAI, piše Ansa.

“Nadajmo se da će se dogoditi ista stvar kao i sa slavljima povodom osvajanja Talijanskog kupa u Napulju i prvenstva u Milanu kada smo imali slična okupljanja ljudi, ali veća zaraza nije zamijećena”, dodao je Abrignani.

“Tada nismo imali delta varijantu koronavirusa, nego alfa. Istina je da je ona manje zarazna, no nije se dogodilo ono oko čega smo strahovali. Nadamo se da će i sada biti isto, no strahujemo”, zaključio je Abrignani, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike