21.7 C
Zagreb
Naslovnica Sport Nove neugodne vijesti za Engleze: Potez UEFA-e im se neće svidjeti, ali...

Nove neugodne vijesti za Engleze: Potez UEFA-e im se neće svidjeti, ali nije bio neočekivan

Europska nogometna federacija (UEFA) pokrenula je istragu protiv Engleskog nogometnog saveza (FA) zbog ponašanja engleskih navijača tijekom nedjeljnog finala Eura koje se odigralo na Wembleyju.

Prema UEFA-inoj optužnici, Englezima se na teret stavljaju četiri različite optužbe. Radi se o invaziji navijača na stadion, bacanju predmeta od strane navijača, uznemirujućem ponašanju navijača tijekom intoniranja državnih himni i paljenju pirotehničkih sredstava.

Što se tiče prve točke, koja je UEFA-u najviše zabrinula, Englezi će biti kažnjeni jer je više od 5.000 njihovih navijača probilo sve moguće barijere i nasilno uletjelo na Wembley, bez posjedovanja ulaznice za utakmicu. Lomili su ograde i vrata to je dovelo do brojnih sukoba s policijom i zaštitarima.

Zbog njihova upada na Wembley, premašen je bio dozvoljeni kapacitet za veliko finale. UEFA je bila odredila da 60.000 navijača može prisustvovati finalnoj utakmici, a na kraju je, prema službenim podacima, na stadionu bilo 67.173 gledatelja.

Jedno je sigurno, Englezi će dobiti veliku novčanu kaznu, a nije isključeno niti da prvu iduću utakmicu pod okriljem UEFA-a na domaćem terenu odigraju bez gledatelja, piše Gol.hr

Najnovije

Još iz rubrike