22 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Vidović-Krišto pitala Plenkovića zna li Europsko vijeće da je namjestio natječaj...

VIDEO Vidović-Krišto pitala Plenkovića zna li Europsko vijeće da je namjestio natječaj za ravnatelja HRT-a Bačića, koji je u slobodno vrijeme kurirski prenosio mito Bandiću. Evo što je odgovorio

Zastupnica Karolina Vidović-Krišto postavila je danas pitanje premijeru Andreju Plenkoviću u Saboru:

“VLADA PROTUZAKONITO KONTROLIRA MEDIJE I PRAVOSUĐE

Vladavina prava, pluralizam, sloboda političkog djelovanja i sloboda medija temeljne su vrijednosti Europske unije, koje Vi sustavno kršite.

Zna li Europsko vijeće da ste namjestili natječaj za ravnatelja HRT-a Bačića, koji je u slobodno vrijeme kurirski prenosio mito Bandiću, Vašem bivšem dragom koalicijskom partneru? Bačić je po Vašem nalogu cenzurirao istinu na HRT-u kako bi štitio korupciju Vaše vlade?

Jer, kad ne biste kontrolirali medije, onda bi hrvatski građani znali da je samo na vjetroparku Krš-Pađene, Uljaniku, Borgu, privatizaciji Croatia osiguranja i Brodotrogiru, hrvatskim građanima otuđeno 13 milijardi kuna.

Europska komisija je objavila da je Hrvatska na posljednjem mjestu po neovisnosti pravosuđa, zbog nedopuštenog utjecaja politike na pravosuđe. To kaže EU komisija – ne ja!

Tko Vam daje pravo da utječete na medije i na pravosuđe, a koji su glavni uzročnik siromaštva i nepravde u Hrvatskoj?”, napisala je Vidović Krišto na fb-u.

VIDEO Plenković u Saboru: Ne sjećam se kako je skupština Jugoslavije izgledala; Bauk: Upravo ovako

Najnovije

Još iz rubrike