18.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Veliki požar u Dalmaciji, gori borova šuma i nisko raslinje među kućama:...

Veliki požar u Dalmaciji, gori borova šuma i nisko raslinje među kućama: Požar u Srimi nije lokaliziran, bit će još dosta posla

U Srimi je požar buknuo 50-ak metara od kuća, no nitko nije ugrožen zahvaljujući vatrogascima.

“Par objekata je bilo ugroženo, ali brzom intervencijom smo to spriječili”, rekao je zapovjednik JVP Vodice Ivica Begić.

Požar je pod kontrolom i okružen vatrogasnim snagama, a dva AirTractora koja su gasila požar su povučena s terena.

“Požar još nije lokaliziran, a oko samog požara bit će još dosta posla motrenja s obzirom da se radi o borovoj šumi i velikoj naslagi borovih iglica na tlu”, kazao je Begić za portal infovodice.com.

Danas u 14:24 vatrogasci Javnih vatrogasnih postrojbi u Vodicama i Šibeniku, Državne intervencijske vatrogasne postrojbe Šibenik i dobrovoljna vatrogasna društva u Vodicama, Šibeniku, Zatonu, Tisnu i Pirovcu dobili su dojavu o požaru na otvorenom području u naselju Srima pokraj Vodica.

Na terenu je 13 vozila s 35 vatrogasaca, a bile su pozvane i zračne snage, javljaju iz JVP-a Šibenik. Gori borova šuma i nisko raslinje među kućama, a gašenje je u tijeku.

Ravnateljstvo civilne zaštite Republike Hrvatske objavilo je da se radi o dva požara na udaljenosti od 200 metara, a na terenu su bila i dva AirTractora. Dozapovjednik JVP Vodice Zdenka Juričev Martinčev kasnije je kazao kako se ipak radi o jednom požaru, a ne o dva kako je prvo bilo javljeno, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike