25.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Slučaj silovanja na maturalcu u Istri: Devetnaestogodišnjak osumnjičen za silovanje mlade Austrijanke

Slučaj silovanja na maturalcu u Istri: Devetnaestogodišnjak osumnjičen za silovanje mlade Austrijanke

Jedan je mladić iz Donje Austrije na društvenim mrežama podigao uzbunu napisavši da su neke djevojke maltretirane, da su ih drogirali pa čak i silovali.

Bastian K. (18) je za Kronen Zeitung napisao da je u ljetovalištu čuo da su zaštitari maltretirali djevojke. Mladi Austrijanac uputio je na Instagramu i Snapchatu apel da se glasine istraže. Ubrzo je bio zatrpan informacijama djevojaka iz Austrije i Njemačke. Opisivale su gotovo nevjerojatne stvari.

– Mnoge su mi mlade djevojke napisale da su traumatizirane i da ne znaju s kim bi trebale razgovarati, izjavio je.

Iz Kronen Zeitunga kontaktirali su organizatora putovanja te su dobili odgovor kako su im poznate optužbe protiv zaposlenika vanjske zaštitarske tvrtke iz Austrije i Hrvatske, no da nisu potvrđene. Također su naveli kako se provodi sveobuhvatna istraga s ciljem razjašnjenja optužbi. Osumnjičeni zaposlenici odmah su udaljeni s posla, a njihovi poslodavci upoznati su s nemilim događajima te su obećali suradnju u istrazi.

Radi se o maturalnom putovanju koje organizira tvrtka “X-Jam”. Glasnogovornica “X-Jama” je rekla za Kronen Zeitung da je područje pod stalnim nadzorom.

– Ekipa X-Jama nadzire ne samo cijelo područje 24 sata na dan nego također i rad vanjskih zaštitara. Imamo detaljno isplanirani koncept osiguranja za maturalno putovanje. Ukupno 300 djelatnika X-Jama brine o dobrobiti i sigurnosti gostiju. X-Jam je od osnutka organizirao putovanja za više od 150.000 gostiju i nikada nije došlo do bilo kakvog uznemiravanja. Silovanja i davanje droge za silovanje od strane zaštitara su isključeni, iz današnjeg aspekta, tvrdi organizator maturalnog putovanja.

Policijska uprava istarska izvijestila je kako je u razdoblju od 20. lipnja do 10. srpnja 2021. godine zaprimila dvije prijave o kaznenim djelima protiv spolne slobode.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici utvrdili su sumnju da je 19-godišnjak 7. srpnja počinio kazneno djelo silovanje na štetu mlađe punoljetne ženske osobe. I žrtva i počinitelj su austrijski državljani na maturalnom putovanju. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 8. srpnja, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Što se tiče drugog slučaja, kriminalističko istraživanje još uvijek traje i policija poduzima radnje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja, odnosno kaznenog djela koje je prijavljeno. Radi zaštite privatnosti i dostojanstva žrtava nije moguće iznositi nikakve druge detalje događaja, prenosi Glas Istre.

Mladi Austrijanci nakon maturalca u Hrvatskoj: Zaštitari su drogirali i silovali djevojke, tukli tamnoputog mladića

Najnovije

Još iz rubrike