Policajac iz Vinkovaca mladića gurao i udarao šakama: Dobio je samo usmeno upozorenje

Foto: Screenshot/Video:Telegram

Prije nešto više od godinu dana vinkovački prometni policajac Krunoslav Kopčić više puta je šakom u glavu udario mladića zatečenog u prometnom prekršaju, a za to je dobio samo usmenu opomenu, piše Telegram.

POGLEDAJTE VIDEO: Snimka napada koju je objavio Telegram.

Naime, iz policije su rekli kako je više policijskih ophodnji sudjelovalo u dužoj potjeri i pokušaju zaustavljanja automobila mladića. Kada su ga zaustavili, što se može vidjeti i na snimci koju je dobio Telegram, mladić se nije opirao. Mirno je uz jednog policajca hodao prema policijskom automobilu iz kojega je tada izlazio Kopčić.

Kada je izašao iz automobila, Kopčić je prišao mladiću, uhvatio ga za ruku i udario šakom u glavu. Ovdje napad nije prestao, gurnuo je zatim mladića koji je udario o policijsko vozilo. Nakon toga ga je prisilio da ruke stavi na vozilo na koje ga je više puta ponovno gurnuo.

Što je točno navelo Kopčića da ovako postupi prema mladiću koji nije pružao otpor, nije poznato, no iz policije kažu kako je potrebno sagledati cijeli događaj koji se odvio, a ne samo dio koji je prikazan na snimci.

– Evidentno je da je postupanje policije u svakom događaju, pa tako i ovom, potrebno sagledati u ukupnosti kompletnog događaja, a ne samo prema pojedinim izdvojenim segmentima, kako bi se u konačnici mogli izvući i odgovarajući zaključci – pisalo je u odgovoru Telegramu koji nam je potvrdila i glasnogovornica PU vukovarsko-srijemske, Martina Halaš.

Istaknuli su kako je mladić od prije poznat policiji te kako se nalazio pod utjecajem droga ili lijekova. Ipak, jasno je prema snimci kako je, bez obziran na opojne supstance, mirno prilazio policijskom vozilu bez pružanja otpora.

– Zaustavljeni vozač je poznat policiji kao recidivist većeg broja teških kaznenih djela i prekršaja posebice s elementima nasilja, uključujući i prema policijskim službenicima – rekli su iz policije i dodali kako je Kopčić djelovao u okviru svojih ovlasti propisanih zakonom.

Kopčiću je za ovaj napad na mladića načelnik Fabijan Kapular izrekao samo usmeno upozorenje. Kažu iz policije kako su utvrdili samo manji propust u metodologiji u ovoj situaciji. Dodali su i kako su protiv Kopčića poduzete i druge odgovarajuće mjere, no nisu rekli koje.

Mediji su već pisali o Kopčiću. Naime, početkom ove godine on je uz suprugom i četvero maloljetne djece došao u Zagreb gdje je tražio da ga premijer Andrej Plenković primi na razgovor.

Htio je tada Kopčić Plenkovića upoznati s time da ni nakon osam godina od pravomoćne sudske presude nije vraćen na ranije radno mjesto u interventnu policiju.

Tada je, kako su pisali mediji, Kopčić navodno prijetio da će pred Banskim dvorima podignuti šator i biti zajedno s obitelji sve dok ga premijer ne sasluša. Plenković je tada odlučio saslušati vinkovačkog policajca, prenose 24sata.

Share This Article