25.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Pozvali sve na cijepljenje, a doza im nestalo već nakon 10 minuta:...

Pozvali sve na cijepljenje, a doza im nestalo već nakon 10 minuta: Kako da budemo odgovorni?; Stiglo i objašnjenje: Došli su nam iz susjednih županija…

Protekle subote na punktu u Osnovnoj školi Finida u 10 sati bila je gužva – moglo se cijepiti bez najave i činilo se da je javni poziv uspio.

“Cijepljenje bez najave je počelo u 10 sati sa Pfizerom. U 10:10 liječnici su izašli van i rekli da cjepiva više nema jer je nestalo! Ja sam se dva puta htio cijepiti, dva puta neuspješno“, objašnjava čitatelj.

“Kako da budemo odgovorni? Kada i dođemo na cijepljenje istog nema“, frustiran je.

Što se na punktu točno dogodilo i kako je moguće da je nestalo cjepiva upitalo se Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije.

Epidemiologinja Danijela Lazarić Zec iz NZZJZ-a IŽ pojasnila je kako je 15 osoba koje su željele cjepivo Pfizer zamoljeno da dođu u nadolazeću srijedu.

“Janssena je bilo na raspolaganju. Naime, na cjepni punkt je došlo 200-injak osoba iz drugih županija koje su trebale drugu dozu i to bez ikakve najave. Javni poziv je kao sto znate samo za necijepljene. Kako bi im se izašlo u susret i povećala procijepljenost, tih 200-injak osoba je dobilo drugu dozu, a trošene su planirane doze za javni poziv”, objasnila je Lazarić Zec.

Naglasila je kako iz NZJZ-a Istarske županije apeliraju na građane iz drugih županija da po druge doze ne dolaze bez najave kako se ne bi nepotrebno stvarale gužve.

“Neka radi dogovora nazovu 052 702 617 u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije”, poručuju iz Istre, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike