25.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Karlovački taksist osuđen zbog bluda nad djevojkom koju je vozio kući na...

Karlovački taksist osuđen zbog bluda nad djevojkom koju je vozio kući na Malu Švarču: Zavukao je ruku ispod moje haljine i uhvatio me za grudi

Općinski sud u Karlovcu je proglasio krivim i osudio karlovačkog vozača taksija u dobi od 63 godine zbog bludnih radnji nad djevojkom koja ga je pozvala da je odveze kući na Malu Švarču u sitnim noćnim satima iz noćnog kluba na Švarči. Odredili su mu novčanu kaznu od 40 njegovih dnevnih dohodaka, te uzračunali da je to 3.333 kune.

Kazna je nepravomovćna, pa se može žaliti višem sudu.Sporan događaj zbio se još 2017. godine, no tek sada je došlo od nepravomoćne presude.

Optuženi taksist na sudu je iskazao kako se događaja i ne sjeća jer je svake subote iz tog noćnog kluba razvozio više osoba, a da je prilikom svake vožnje uključivao taksimetar, uvijek je koristio najkraću rutu, a kada bi vozio dvije osobe na dvije adrese naplatio bi jednu vožnju. Kaže da u svojoj taksi karijeri dugoj 36 godina nije imao nikakvu neogodnost.

No, djevojka s Male Švarče na njegov je račun iznijela vrlo ozbiljne optužbe. Kaže da je u taksi marke Mercedes ušla s njoj nepoznatim dečkom, kojega je taksist prvo odvezao na Jelaše, što joj je bilo čudno, da bi se zbog nje onda vraćao na Malu Švarču.

– U jednom trenutku je optuženi počeo usporavati, stavio je ruku na moje lijevo koljeno, na što sam je ja maknula, a on je ponovno stavio ruku na moje koljeno. Tada sa mu rekla da me je strah i da se ne osjećam sigurnom, a on je odgovorio da se ne trebam bojati. Nakon toga je zavukao ruku ispod moje haljine od koljena prema gore, uhvatio me je za grudi. Ja sam ga cijelo vrijeme odgurivala, ali on nije na to reagirao. U više navrata rekla sam mu da me prestane dirati te da zaustavi vozilo, no on to nije učinio – ispričala je djevojka.

Na sebi je imala dugačku haljinu, s prorezima do koljena. Sve ovo trajalo je desetak minuta, a po dolasku pred njezinu kuću, optuženi joj nije naplatio vožnju. Bila je izvan sebe zbog svega, te se po ulasku u kuću obratila roditeljima jer nije znala što učiniti, a naknadno je nazvala i dečka. Na policiju je otišla u ponedjeljak jer je smatrala to ispravnim, kako se isto ne bi dogodilo nekom drugom, tako je ispričala na sudu.

Sud je poklonio vjeru žrtvi te je zaključio da je ona ta koja govori istinu s obzirom da je iskazivala “jasno, konkretno i okolnosno”. Sud je utvrdio da je kritične zgode optuženi kao taksist došao pred lokal po pozivu oštećene. U vozilo je ušla oštećena i još jedna muška osoba te je optuženi prvo odvezao tu mušku osobu na Turanj, na Jelaše, a tek nakon toga nju na kućnu adresu na Malu Švarču.

Kada su ostali sami u vozilu, oštećena navodi da joj je optuženi stavio ruku na koljeno koju je ona odmaknula, da bi nakon toga isto ponovio, te ju nakon toga primio za dojku. Odgurnula je ruku optuženogte mu rekla da prestane, da ju je strah. Ovakav iskaz oštećene kada se dovede u vezu sa činjenicom da je svega osam dana nakon događaja oštećena sa stopostotnom sigurnošću prepoznala upravo optuženog kao osobu koja je počinila kazneno djelo na njenu štetu, potvrđuje istinitost navoda oštećene, smatra sud u Karlovcu.

– Dodirivanje oštećene po nogama i po dojci od strane optuženog nedvojbeno je seksualnog značenja odnosno po dijelovima tijela koja imaju spolna obilježja što je u konačnici imalo za cilja povredu seksualne nedodirljivosti i spolnog ćudoređa oštećene-žrtve. Takvim radnjama je optuženi, kada prilikom vožnje dodiruje oštećenu rukama po koljenima te u jednom trenutku i po dojci, a nakon što ga je ista molila da to ne čini i rekla mu da se ne osjeća sigurno, predstavlja grubo kršenje osjećaja stida i morala – zaključio je Općinski sud u Karlovcu u obrazloženju svoje presude, piše KAportal.

Najnovije

Još iz rubrike