32.3 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Tko je zapravo Ragnar kojeg Milanović spominje posljednjih dana?

Tko je zapravo Ragnar kojeg Milanović spominje posljednjih dana?

Predsjednik Zoran Milanović mnoge je građane ovih dana nagnao na ‘guglanje’ jedne iste riječi – Ragnar, i to zato što je ovog poznatog vikinga uporno uspoređivao s novinarom i piscem Borisom Dežulovićem.

I u najnovijem istupu Milanović se obrušio na novinara, a povod svemu je uvala Vruje na kojoj je u tijeku bespravna gradnja hotela poduzetnika s kojim je predsjednik u dobrim odnosima. – Želio sam reći da je Ragnar iz Piska lažov. On laže. Lagao je o mojim odnosima s braniteljima, tko je koga zaposlio. Ne možete tako, kazao je u petak.

Tko je Ragnar Lodbrok o kojem Milanović govori? Ragnar ‘dlakave hlače’ bio je jedan od najpoznatijih vikinških vođa iz prve polovice 9. stoljeća. Svoju popularnost dobio je zbog mnogobrojnih pljačkaških napada na Zapadnu Europu, među kojima je i veliki napad na Paris 845. godine kada je prisilio cara Louisa Pobožnog na isplatu ogromne otkupnine u zauzvrat da pusti njegov grad na miru.

Smatra se kako je zarobljen i pogubljen u Engleskoj 865. godine tako što je bačen u jamu punu zmija otrovnica. Zbog svoje snage i karaktera napravljene su mnoge legende o njemu, a danas i jedna od najpopularnijih serija ‘Vikinzi’ prepričava njegovu priču, piše Večernji.hr

VIDEO Milanović: Epidemiologija je mumbo jumbo; Neka Dežulni Ragnar završi fakultet. Neki

Nakon što je pregazio Dežulovića, Milanović zaratio i s Indexom: Neobjektivni i nasilni, isključivi i novinarski polućoravi

Najnovije

Još iz rubrike