29.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Maloljetnik mopedom bježao policiji, prijeti mu visoka kazna

Maloljetnik mopedom bježao policiji, prijeti mu visoka kazna

Policijska uprava Varaždinska objavila je da su policijski službenici u četvrtak u Apatiji pokušali zaustaviti moped, no vozač se nije želio zaustaviti na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika već je nastavio kretanje. Policija je nakon jednog kilometra sustigla vozača te je utvrđeno da je mopedom prije stjecanja prava upravljao 16-godišnjak.

Također je utvrđeno da je mopedu istekla valjanost prometne dozvole i da nema sklopljenu policu obaveznog osiguranja. Na mjesto događaja na poziv je pristupio roditelj maloljetnika u čijoj su nazočnosti poduzete mjere i radnje policijskih službenika, nakon čega mu je isti predan na daljnju skrb. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje odgojnih mjera, novčane kazne ili kazne zatvora.

Za počinjene prekršaje može se izreći novčana kazna u iznosu od 29 000 kuna ili do 60 dana zatvora, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima do 24 mjeseca i izricanje 9 negativnih prekršajnih bodova te nemogućnost polaganja vozačkog ispita u trajanju od 2 godine.

Vlasniku neosiguranog vozila prijeti izricanje novčane kazne do 20 000 kuna, navodi se u priopćenju.

Najnovije

Još iz rubrike