18.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Stravičan napad vrane u Zagrebu, građani u šoku: Dokrajčila ga je u...

Stravičan napad vrane u Zagrebu, građani u šoku: Dokrajčila ga je u sekundi

Oni koji su se jutros zatekli na Trgu bana Josipa Jelačića mogli su svjedočiti jezivom prizoru koji je mnoge podsjetio na scenu iz poznatog horor filma ‘Ptice’ Alfreda Hitchcocka. Jedna je vrana, naime odlučila da joj je potreban proteinski doručak pa se pogostila – golubom.

Nije poznato je li nesretnika sama ulovila ili se pogostila njegovom lešinom s obzirom na to da su vrane poznate i kao čistači te rado jedu uginule životinje. Također, ornitolozi upozoravaju da vrane nikada ne ubijaju zdravu jedinku, već samo one bolesne.

Kako god bilo, izgleda da je vrani njen današnji doručak prijao jer se sirovim mesom goluba gostila ne osvrćući se na gnušanje i poglede šokiranih prolaznika. Kao da je poslušala nutricioniste i fitness trenere koji uporno govore kako je doručak pun proteina najvažniji obrok u danu. Isto je ustvrdio i fotoreporter Patrik Macek koji je ovjekovječio vranin današnji objed na asfaltu.

-Da je doručak najvažniji obrok zna i ova vrana koja si je za početak dana priuštila goluba -napisao je on u opisu videa koji je snimio jutros na Trgu.

Usprkos tome što ih mnogi ne vole jer u obrani potomstva znaju napasti ljude, vrane su iznimno korisne ptice koje spadaju među najinteligentnije vrste na planetu. Simbol vrane poznaju sve svjetske mitologije. Često ju se doživljava kao posrednika između svjetova živih i mrtvih, ali i kao glasnika bogova. Grci su ju smatrali Apolonovim glasnikom, a stari Kelti vjesnikom ratničke boginje Morgane.

Možda na prvi pogled izgledaju i zvuče opako, no vrane su u stvarnosti vrlo drage životinje koje se nerijetko sprijatelje s ljudima. Iako na ovim fotografijama i videu vrana izgleda sve samo ne prijateljski, prisjetimo se činjenice da priroda katkad zna biti okrutna u svojoj ljepoti, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike