24.3 C
Zagreb
Naslovnica Sport Strahonja kategorički: Nepostojeći penal odlučio finalista Eura!

Strahonja kategorički: Nepostojeći penal odlučio finalista Eura!

Engleska je s 2:1 nakon 120 minuta igre pobijedila Dansku i izborila prvi put u povijesti finale Eura, u kojemu će igrati s Italijom, no ključan trenutak bio je kazneni udarac za Englesku dosuđen zbog pada Sterlinga u 102. minuti. Iako je Schmeichel obranio udarac Harryja Kanea s bijele točke, engleski kapetan zabio je nakon odbijanca, a HRT-ov ekspert za suđenje Marijo Strahonja u emisiji EUROPEO konstatira da se taj ključni trenutak polufinala – nije trebao dogoditi.

Naime, kazneni udarac zbog pada Sterlinga 38-godišnji Nizozemac Danny Makkelie nije niti trebao dosuditi, tvrdi Strahonja.

– Baš sam tužan i emotivno potrošen uvijek gledam suce pozitivno i pokušavam vidjeti zašto se nešto dogodilo, no ovo je neprihvatljivo, skandalozno, sudi se kazneni udarac mimo ritma utakmice, neprihvatljivo i od strane suca, a i od VAR sobe. Ovdje ne postoji kontakt, ako je već sudac nasjeo na ovaj pad Sterlinga onda je VAR soba morala sucu dati drugu priliku.

– On je donio odluku iste sekunde, to se vidjelo. U tom trenutku imao je obavezu prenijeti u VAR sobu što je vidio, rekao je da je netko udario Sterlinga po nozi. Ali ako je to za suce u VAR sobi kontakt za kazneni udarac, onda oni više nikad ne bi trebali suditi. Samo su mu trebali reći “Evo ti druga prilika, pogledaj snimku i sam procijeni”. Ne mogu objasniti kako se to uopće moglo dogoditi, pa ti suci prolaze bezbroj edukacija. Ovo je situacija gdje je sve jasno, apsolutno neprihvatljiva odluka, zaključio je Strahonja.

– Englezi su bili malo bolji, ali njihov stadion je nekako donio to da dođu Englezi do finala. Sigurno su Danci pokradeni, žao mi je jer su dali sve od sebe. O ovome će se dugo pričati, ali nema povratka, Englezi idu dalje, ali baš sam žalostan zbog Danaca, dodao je Robert Prosinečki.

– Tužno je gledati to što se dogodilo, za ovom utakmicom će ostati ogromna mrlja. No to se valjda moralo dogoditi, jer ne mogu drukčije objasniti reakciju suca, svirati penal u situaciji gjde ne vidiš kontakt, pa taj pad, simuliranje, strašno. To se događa, 1966. je Engleska u svom prvom velikom finalu s Njemačkom na SP-u i kod 2:2 je lopta udarila u gredu i udarila malo iza crte, ali pomoćni sudac je kategorički tvrdio da je gol, 3:2 za Englesku, i to je bilo to, a danas nitko ne može uz svu tehnologiju ustvrditi da je tog gola bilo, kaže Anton Samovojska, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike