23.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Grmoja objavio nove prijetnje koje je dobio u inbox: Pa nisi me...

Grmoja objavio nove prijetnje koje je dobio u inbox: Pa nisi me valjda prijavio Plenkijevoj muriji. Što kaže – da cmizdriš

Mostov zastupnik Nikola Grmoja objavio je novi set prijetnji koje je dobio i nakon što je one koje su mu već stigle u inbox na Facebooku prijavio policiji. Međutim, sada tvrdi da je ove dobio nakon što je premijer Andrej Plenković relativizirao njegov slučaj.

Podsjetimo, Most je najavio da će predložiti antipedofilski zakon kojim bi se uvele strože kazne za pedofile, ali i, kako tvrde, “zaštitilo djecu od seksualnih sadržaja i LGBTIQ propagande”. Nakon toga, Grmoja je u utorak rekao u Saboru da je primio prijetnje smrću, odnosno da su mu poručili da bi mogao svoje dijete gledati u mrtvačkom sanduku. Odlučio je sve prijaviti policiji.

Plenković je pak dan kasnije, osudivši napad na sudionike Povorke ponosa u Zagrebu, ocijenio da Grmoja i stranački mu kolega, Božo Petrov nakon huškanja na LGBT osobe sada plaču zbog prijetnji.

“I sada ova dvojica plaču, plaču Petrov i Grmoja, koji su tu bili očito prepoznati kao nekakvi huškači. Meni takve prijetnje stižu na dnevnoj, tjednoj bazi pa ne govorim nikome, nego se navikneš nositi s time, a oni sada plaču”, rekao je Plenković.

Grmoja je danas objavo novi set prijetnji koje je dobio; opet ženske osobe u lijesovima, ali i podrugljivu poruku pošiljatelja: “Šta kaže Plenki da cmizdriš k’o placip****. Pa nisi me valjda prijavio njegovoj muriji”.

“Sat otkucava, vrijeme je skoro”, “Sleep in the fire”… samo su neke od poruka ispisane ispod fotografija.

Mostovac je ocijenio da su takve poruke izazvane premijerovim izjavama na njegov račun.

“Prijetnje se nastavljaju. Iako su prijavljene policiji. Nakon jučerašnje izjave premijera Plenkovića u kojoj je ove prijetnje relativizirao i još me za njih proglasio odgovornim, prijetnje su se sinoć s od istih osoba i s istog profila nastavile u još jačem intezitetu.

Andreju Plenkoviću treba biti jasno da ne upozoravam jer je mene strah. Upozoravam tako da cijela hrvatska javnost zna što se događa u našem društvu. Svi to trebamo znati”, napisao je Grmoja na Facebook profilu.

Ponovio je da je izložen javnoj hajci.

“Danas je Hrvatska takva, da kada netko odluči javno iznijeti svoj stav, bude izložen gotovo pa linču, ako se slučajno taj stav ne poklapa s narativom koji nam se pokušava nametnuti kao jedini ispravan. I to je ono protiv čega se od početka borim. Bez obzira kakav se narativ nameće i od koga.

Poštujem jedino društvo u kojem nisam osuđen zbog svojih stavova, u kojem postoji međusobno uvažavanje i prihvaćanje. Andrej Plenković, Habijan i slični svojim izjavama ne doprinose takvom društvu.

Svojim perfidnim izjavama ohrabrili su one koji prijete mojoj obitelji. Svjestan sam da me ne vole, jer im remetim njihove krugove. Jednako kao i dio medija, jer se ne uklapam u njihov narativ pa i dalje šire lažne optužbe da sam bilo koga diskriminirao. To me neće zaustaviti da javno svjedočim svoja uvjerenja iako me za razliku od Plenkovića nitko ne štiti!”, poručio je Grmoja, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike