30.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Alkarski vojvoda prijavljen zbog obiteljskog nasilja: Nije se dogodilo ništa strašno

Alkarski vojvoda prijavljen zbog obiteljskog nasilja: Nije se dogodilo ništa strašno

Alkarskog vojvodu Boška Ramljaka 15. lipnja prijavila je splitska policija zbog prekršaja koji se odnosi na nasilje u obitelji.

Kako od dobro obaviještenih izvora iz splitske policije doznaje Večernji list, svemu je prethodila žestoka verbalna svađa između Ramljaka i supruge, pri čemu je alkarski vojvoda galamio i vrijeđao suprugu.

U prepirku se zatim uključila i njihova 20-godišnja kći koja je svađu pokušala neutralizirati te je ocu uzela mobitel nakon čega ju je on fizički odgurnuo. Nepoznato je tko je pozvao policiju, ali doznaje se kako su službenici podnijeli optužni prijedlog protiv Ramljaka i njegove kći zbog počinjenja nasilja u obitelji opisanog u Prekršajnom zakonu. Ramljakova supruga u ovom je slučaju tretirana kao žrtva. O cijelom slučaju za Večernji list kratko se oglasio i Ramljak.

– Ovo su smicalice, neprijatelji mi žele zlo pa su se javili medijima. U mojoj se kući nije dogodilo ništa što se ne događa u drugim obiteljima. Da, dogodilo se to što spominjete, ne bježim od istine. Nisam bježao ni od Domovinskog rata, a Alka je moj smisao života i uvijek ću se za nju boriti i afirmirati je – poručio je.

Podsjetimo, sinjska Alka održava se 8. kolovoza i ostaje vidjeti hoće li se na Ramljaka primijeniti inače stroge i restriktivne alkarske odredbe propisane internim statutima, a koje od sudionika Alke zahtijevaju iznimnu čast i ugled, što podrazumijeva i izostanak problema sa zakonom.

Inače, Vojvoda izdaje svečanu zapovijed o održavanju Alke, rukovodi svim pripremama za Alku, odlučuje o izboru alkara i momaka koji će sudjelovati u Alki, bira i određuje između alkara svog ađutanta, barjaktara i pratioce barjaktaru, određuje vrijeme početka priprema alkara i momaka za Alku, naređuje početak svake trke, osobno je odgovoran za rad i ponašanje alkara i momaka i za uspjeh Alke.

Alkarski vojvoda može izreći društvene mjere alkarima i momcima za vrijeme alkarskih prova i to: ukor, isključenje iz prova i isključenje iz Alke. Prije početka Alke vojvoda drži prigodan govor, a po završetku Alke proglašava slavodobitnika. Vojvoda proglašava dobitnika Bare i dobitnika Čoje, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike