29.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Tomislav Horvatinčić mora se javiti na izdržavanje zatvorske kazne

Tomislav Horvatinčić mora se javiti na izdržavanje zatvorske kazne

Poduzetnik Tomislav Horvatinčić mora se javiti na izdržavanje zatvorske kazne od četiri godine i 10 mjeseci, nakon što je zagrebački Županijski sud utvrdio – da se njegove kronične bolesti mogu liječiti u sklopu zatvorskog sustava. Ako se tijekom dana ne javi u Centar za dijagnostiku zatvora u Remetincu, sutkinja zagrebačkoga Županijskog suda izdat će nalog za dovođenje policiji, koja će ga privesti u Remetinec.

Sutkinja izvršenja zagrebačkog Županijskog suda Martina Maršić odbila je u ranije Horvatinčićevu molbu za odgodom izvršenja zatvorske kazne, no iako je Horvatinčićeva obrana najavila novu žalbu, odluka suda ne odgađa Horvatičnčićev odlazak u zatvor.

Horvatinčić se prošlog četvrtka trebao javiti na izdržavanje kazne, ali je u utorak podnio molbu za odgodom izvršenja sve do kraja godine zbog teško narušenog zdravlja.

Horvatinčić je početkom prosinca 2019. pravomoćno osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietro.

Horvatinčićeva obrana je već u tri navrata, krajem ožujka i listopada prošle godine te sredinom ožujka ove godine tražila da mu se odlazak u zatvor odgodi. Obrana je u prva dva navrata priložila medicinsku dokumentaciju u kojoj je navela da Horvatinčić mora na operaciju u inozemstvo jer se taj operativni zahvat ne može napraviti nigdje u Hrvatskoj, a pogotovo ne u Bolnici za osobe lišene slobode (BOLS).

Pravomoćno osuđeni poduzetnik je posljednji put dobio tromjesečnu odgodu izvršenja kazne zbog teškog zdravstvenog stanja u ožujku ove godine. Horvatinčić je u molbi naveo da mu se stanje uopće nije popravilo, već pogoršalo od ožujka 2020. kada je dobio prvu odgodu.

Horvatinčić je pravomoćno osuđen za nesreću počinjenu 2011. tek nakon čitave sudske “sapunice” i tri ponovljena suđenja. Najprije je bio proglašen krivim, ali osuđen na uvjetnu kaznu, zatim je na drugome ponovljenom suđenju bio oslobođen zbog famozne sinkope, da bi na trećemu suđenju bio osuđen na bezuvjetnu kaznu, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike