23.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Hrebak i Grmoja darovali si knjige; Hrebak: Bolje da smo mu dali...

Hrebak i Grmoja darovali si knjige; Hrebak: Bolje da smo mu dali bijelu plahtu

HSLS je jučer čelnicima Mosta Boži Petrovu i Nikoli Grmoji u Metkoviću poslao primjerak djela Maxa Webera “Politika kao poziv” u kojem se ističe važnost političke odgovornosti, u skladu s kojom političari moraju voditi računa o svojim postupcima. Danas je Grmoja šefu HSLS-a Dariju Hrebaku poklonio knjigu.

Knjigu kao dar od HSLS-ovaca Grmoja je dobio “s ciljem podsjećanja saborskih kolega na etičke standarde odgovornosti u politici, kao i obrane tih standarda”.

Danas se, pak, na press konferenciji HSLS-ovog Daria Hrebaka pojavio Nikola Grmoja poklonivši mu knjigu F.A. Hayeka “Put u ropstvo”.

“Odlučili smo Nikoli Grmoji pokloniti knjigu, ali, nakon posljednjih njegovih izjava, bolje da smo mu poklonili bijelu plahtu. Način na koji Nikola Grmoja želi provesti orbanizacuju u Hrvatskoj, HSLS će jasno odbaciti.

Naša stranka će neovisno o njegovim reakcija stajati protiv huškačke politike i govora mržnje. Osobno smatram da na to to tko se s kim ljubi, tko s kim spava ili se drži za ruke nije spava drzava ne bi trebala gledati, a pogotovo to ne bi trebao činiti Nikola Grmoja”, kazao je Hrebak na press konferenciji u Saboru.

Na pressici se pojavio i Grmoja koji je Hrebaku poklonio knjigu F.A. Hayeka “Put u ropstvo”. Nakon toga obratio se novinarima.

Ima li potporu za svoje teze u vlastitom saborskom Klubu, Marija Selak Raspudić upozorava da pitanje seksualne manjine ne bi trebalo biti u istom zakonu s antipedofilijom?

“O pravima seksualnih manjina, svatko tko zna čitati u Hrvatskoj, može vidjeti da o tome nisam govorio. Propaganda je jedno, a prava su drugo”, odgovorio je Grmoja.

Je li za njega Pride LGBT propaganda?

“Svatko u slobodnoj zemlji može hodati za svoja prava i ja s tim nemam ama baš nikakvih problema. Za mene je propaganda da ključni ideolozi LGBTQ pokreta, od samog njegovog nastanka, autori rodne ideologiej i queer ideologije, negiraju spol i govore da je to pseudoznanstveni konstrukt”, kazao je.

“Ako ćemo mi doći u situaciju da je svaka kritika neke udruge, neke politike, kritika neke orijentacije, nećemo daleko doći. Ja na takav oblik totalitarnosti neću priznati”, rekao je Grmoja.

Optužio je udrugu Queer Zagreb da je u Hrvatsku pozvala čovjeka koji traži legalizaciju pedogilije.

“Ja vidim da ono što se događa vani, za tri, četiri, pet godina možre doći u Hrvatsku. Ja želim svoju djecu zaštititi od toga”, rekao je Grmoja.

“Da mi netko tvrdi da ne postoji LGBTIQ propaganda, malo ipak ja više znamu. Uostalom, ja sam profesor sociologije, ne mogu meni prodavati neke priče. Ja to jako dobro znam”, kazao je Grmoja, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike