18.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Vanji Halilović prijeti velika kazna, tužilo je Ravnateljstvo civilne zaštite

Vanji Halilović prijeti velika kazna, tužilo je Ravnateljstvo civilne zaštite

Pandemija je uzrokovala probleme u radu mnogim ugostiteljima a jedna od njih je i Vanja Halilović, bivša manekenka i TV voditeljica. Halilović se danas našla na Općinskom sudu u Zagrebu u svojstvu vlasnice i direktorice Barbieris Restaurantsa, tvrtke koja upravlja restoranom u Kaptol centru koji nosi naziv po Vanjinom dečku, utemeljitelju Frani Barbieriju.

Na sudskoj oglasnoj ploči 16. lipnja ove godine oglašeno je njeno ime, a pozvana je kao odgovorna osoba tvrtke Barbieris Restaurants zbog prekršaja iz čl. 89. st. 1. Zakona o sustavu civilne zaštite. Bivšu voditeljicu zvali su na ispitivanje u prekršajnom postupku pokrenutom povodom prekršajnog naloga MUP-a, Ravnateljstva civilne zaštite, Područnog ureda civilne zaštite Zagreb, Službe za inspekcijske poslove’.

Inače, u članku 89. st. 1 piše: ‘Novčanom kaznom od 20.000,00 do 70.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba ako: ne dostavi podatke Državnoj upravi i jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave za izradu procjene rizika, planova djelovanja civilne zaštite i vanjskog plana civilne zaštite u slučaju nesreće koje uključuju opasne tvari (članak 36. stavak 4.); ne postupi po zahtjevu načelnika stožera civilne zaštite jedinice lokalne, područne (regionalne) samouprave i načelnika Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i ne sudjeluje u provedbi mjera i aktivnosti sustava civilne zaštite (članak 36. stavak 6.); ne uspostavi ili ne podmiri troškove uspostavljanja i korištenja komunikacijske veze za potrebe upravljanja i nadzora sirenama iz nadležnog centra 112 (članak 38. stavak 3.)’ – piše u Zakonu o sustavu civilne zaštite.

U prijevodu – Vanji Halilović kao odgovornoj osobi prijeti kazna zbog nepoštivanja epidemioloških mjera u restoranu kojeg vodi. Pokušalo se dobiti i njenu stranu priče o cijelom slučaju i današnjem ročištu, no odbila je komentirati cijeli slučaj, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike