14.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Užas na sjeveru Hrvatske: 28 godina držao roba, fizički ga zlostavljao i...

Užas na sjeveru Hrvatske: 28 godina držao roba, fizički ga zlostavljao i prisiljavao na težak rad

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku, piše koprivnička policija.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 65-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima.

Sumnja se da je osumnjičeni od 1993. godine do lipnja 2021. godine na svom poljoprivrednom gospodarstvu, iskorištavajući teške obiteljske prilike i životne okolnosti 66-godišnjaka, istoga fizički zlostavljao i prisiljavao na svakodnevni teški fizički rad oko brige sa stokom, poljoprivrednim poslovima i kućanstvu, bez ikakve novčane naknade, ne osiguravajući mu osnovne higijenske uvjete i adekvatni prostor za život.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima iz članka 106. stavka 1. Kaznenog zakona, protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.

Najnovije

Još iz rubrike