32.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Tomašević: Najoštrije osuđujem homofobno nasilje i napade nakon Povorke ponosa

Tomašević: Najoštrije osuđujem homofobno nasilje i napade nakon Povorke ponosa

Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba, poslao je priopćenje u kojem je osudio homofobno nasilje i napade nakon Povorke ponosa.

“Najoštrije osuđujem homofobno nasilje i napade nakon Povorke ponosa. Očekujem da se odgovorni što prije pronađu, odnosno kazne, te da se napadi tretiraju kao zločini iz mržnje. Zagreb jest i mora biti otvoren grad, grad u kojem ćemo se svi osjećati sigurno i ugodno, bez obzira na seksualnu orijentaciju, boju kože, vjeru, naciju ili neko drugo obilježje”, stoji u Tomaševićevom priopćenju.

“Kao nova Gradska vlast napravit ćemo sve da tako i bude. Kao što smo najavljivali u našem programu, osigurat ćemo redovito i dugoročno obrazovanje za stručnjakinje i stručnjake iz područja zdravstva, socijalne skrbi, pravosuđa i obrazovanja koji su u kontaktu sa žrtvama nasilja, osigurati skloništa za žrtve te poduzeti druge mjere koje će doprinijeti otvorenosti, pozitivnoj atmosferi i prihvaćanju LGBTIQ+ osoba, kako se više nitko ne bi osjećao ugroženo zbog ovakvih napada”, stoji u priopćenju gradonačelnika Zagreba.

Nakon Povorke ponosa huligan sudionicu mlatnuo njezinom zastavom duginih boja, na Marulićevom trgu izbila tučnjava

Poznati psihijatar objašnjava zašto je napadnuta Parada ponosa

Najnovije

Još iz rubrike