25.5 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Nemojte biti lak plijen: Evo kako se na plaži osigurati od krađa

Nemojte biti lak plijen: Evo kako se na plaži osigurati od krađa

Dok vi bezbrižno uživate na plaži ili u moru, ima onih koji rade i to na vašu štetu. Osim turista, ljeti na plažu dolaze i lopovi, a stvari bez nadzora lak su plijen.

Vrijedni predmeti nisu za plažu i bolje ih je ostaviti pod ključem. Osim toga, nemojte često provjeravati novac ili mobitele jer tako otkrivate što i koliko imate.

Osim vas, o vašim stvarima brinu i spasioci: “Ljudi nema kod stvari po duže od sat vremena pa gledamo da se ipak ne bi dogodilo nešto loše”, rekao je spasilac Edin Rizović.

Pripazite i na svoja prijevozna sredstva. Ako na plažu dolazite automobilom, vrijedne stvari poput naočala, novčanika ili torbica ne ostavljajte na vidljivom mjestu već ih spremite. Prije nego izlazite iz vozila, obavezno zatvorite prozore.

“Ako dolaze na plažu biciklom, osigurajte ga sigurnosnim lancima da ne bi došlo do kakvih problema”, rekla je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

Probleme turista rješavaju i strani policajci.

“Sigurnost za goste iz zemalja njemačkog govornog područja je to što znaju da je austrijski policajac pouzdan i da će se problemi koje imaju riješiti”, rekao je austrijski policajac Stefan Buzanich.

Da vam pomoć plavaca ipak ne zatreba, dobro otvorite oči i naćulite uši. Ne pomogne li ni to, nazovite 192, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike