MIP predložio skidanje imuniteta Vinku Grgiću

N1

MIP je predložio novo skidanje imuniteta saborskom zastupniku Vinku Grgiću na zahtjev Europskog javnog tužitelja.

Ovo je prvi takav zahtjev prema jednoj zemlji članici, a podnesen je zbog sumnji na malverzacije oko europskog projekta reciklažnog dvorišta u Novoj Gradiški.

Podsjetimo, Ured europskog javnog tužitelja zatražio je od Hrvatskog sabora skidanje imuniteta zastupniku Vinku Grgiću zbog primanja mita i pronevjere europskih sredstava te zlouporabe položaja i ovlasti, što je prvi slučaj da se iz EU-a traži skidanje imuniteta zastupniku u Hrvatskom saboru.

U Uredu predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića potvrđeno je da je stigao takav zahtjev iz Ureda europskog javnog tužitelja. „Predsjednik je zaprimio zahtjev Ureda europskog javnog tužitelja za skidanje imuniteta zastupniku Vinku Grgiću i, sukladno Poslovniku, uputio ga je nadležnom radnom tijelu, a to je Mandatno-imunitetno povjerenstvo“, poručili su iz Jandrokovićeva ureda.

Predsjednika MIP-a Roberta Jankovicsa nismo uspjeli kontaktirati oko informacije kada će to tijelo raspravljati o skidanju imuniteta Grgiću, što je prvi slučaj da se iz Europske unije traži skidanje imuniteta zastupniku u Hrvatskom saboru.

Grgić je bivši SDP-ovac, a sada nezavisni saborski zastupnik i gradonačelnik Nove Gradiške. U “aferi Janaf” sumnjiči ga se za primanje mita kako bi osigurao posao prvoosumnjičenom Kreši Peteku, zbog čega je u istražnom pritvoru proveo tri mjeseca. Riječ je o projektu izgradnje reciklažnog dvorišta u Novoj Gradiški teškog 5,4 milijuna kuna, od čega je 4,2 milijuna europskih sredstava, prenosi N1.

Ured europskog javnog tužitelja traži da Sabor skine imunitet bivšem SDP-ovcu Vinku Grgiću

Share This Article