23.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Evo u koje doba dana se ne biste trebali tuširati

Evo u koje doba dana se ne biste trebali tuširati

Postoje određene prednosti i mane koje ovise o tome u koje doba dana. Određena razdoblja u danu bolja su za tuširanje jer su pogodnija za vašu kožu. S druge pak strane, u određeno doba dana tuširanje nije baš učinkovito.

Tuširanje navečer je zdravije za tijelo i kožu nego jutarnje tuširanje. Kada se tuširamo prije spavanja, možemo opušteno ići u krevet jer znamo da nećemo leći sa svim bakterijama i drugim mikroorganizmima koje skupimo tijekom cjelodnevnih aktivnosti. Uz to, kada se tuširamo navečer, uklanjamo i sav znoj koji se tijekom dana nakupio na našoj koži, a to omogućava našoj koži da se tijekom noći ispravno regenerira.

No, i jutarnje tuširanje nudi određene pogodnosti. Primjerice, ako se tuširamo ujutro, to može potaknuti cirkulaciju krvi te se možemo lakše razbuditi. Treba napomenuti dase u jutarnjim satima preporučuje tuširanje hladnom vodom jer je to povezano sa smanjenjem stresa, boljim radom imunološkog sustava i zdravijom kožom.

Osim toga, hladan jutarnji tuš može nas potaknuti da se lakše uhvatimo u koštac s obvezama koje nas taj dan očekuju.

Tuširanje u sred dana je najmanje učinkovito. Možda se u tom trenutku budete bolje osjećali, ali od tuširanja sredinom dana nećete imati nikakve higijenske koristi. Vaše tijelo će ostatak dana i dalje biti izloženo nečistoćama koje na kraju možete unijeti u krevete ako se ne istuširate i prije spavanja, piše Eat this, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike