18.9 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Rastava Billa i Melinde Gates: Razmrsiti njihovo zajedničko bogatstvo kolosalni je pothvat

Rastava Billa i Melinde Gates: Razmrsiti njihovo zajedničko bogatstvo kolosalni je pothvat

Rastava Billa Gatesa i Melinde French Gates jedna je od onih o kojoj će se dugo brujiti – pogotovo zbog činjenice jer je riječ o najbogatijem paru na svijetu. U financijskom smislu, ovo je podjela koja će zasigurno ostati zapamćena u povijesti.

Razmrsiti njihovo zajedničko bogatstvo nakon 27 godina braka kolosalni je pothvat. Zemljišta, vikendice, vile, privatni avioni… I, naravno, zaklada Bill & Melinda Gates – najveća filantropska organizacija ovog tipa na planetu. “Vjerojatno je riječ o najvećem razvodu koji se može zamisliti”, rekla je Janet George, odvjetnica za obiteljsko pravo za Bloomberg. Potpisivanje papira je već započelo.

Predstavnici para odbili su komentirati razvod i jesu li imali predbračni sporazum. Već je bilo više od tri milijarde dolara transfera s Cascade Investmenta, poznatog i kao BMGI (Bill i Melinda Gates Investments), na French Gates, djelić njihovog bogatstva od 145 milijardi dolara u trenutku objave razvoda. Zasad ne postoji jasan obrazac kako se dijele dionice. Primljenih 2,25 milijuna dionica Deere & Co. French Gatesa vrijede oko 800 milijuna dolara, ali činile su samo 7posto ukupnog udjela bivšeg para u tvrtki.

U međuvremenu je dobila sve dionice tvrtke u Coca-Cola Femsi, meksičkom distributeru, vrijedne oko 130 milijuna dolara.

Možda se nikad neće objaviti što se događa s njihovom kolekcijom privatnih tvrtki, poput marke Four Seasons u kojoj su još 2007. godine zajedno sa saudijskim arapskim princom Al Waleedom bin Talal Al Saudom kupili 47,5 posto udjela. Ili njihova ulaganja u imovinu, zbog kojih su najveći privatni vlasnik poljoprivrednog zemljišta u SAD-u Iako to nije dio njihovog bogatstva, jedna od najvećih imovine para je njihova zaklada koja ima 50 milijardi dolara imovine, više od 1.600 zaposlenih i ureda na globalnoj razini.

Razvod je Gatesa već “koštao”, zajedno s izvještajima o nevjeri, vezama s pokojnim pedofilom Jeffreyem Epsteinom i izvještajima vezanim uz njegovim upraviteljem novca Michaelom Larsonom. Dodajmo za kraj samo da je Mellinda dala već preko milijardu dolara u dobrotvorne svrhe jer smara da novac u svijetu nije pravilno raspoređen, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike