25.1 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Mladi Hrvat nestao u Njemačkoj. Otac dobiva razne informacije ali sina još...

Mladi Hrvat nestao u Njemačkoj. Otac dobiva razne informacije ali sina još nema

Kristijan Miljak (22) je sredinom svibnja iz Otoka kod Vinkovaca otišao u Njemačku i prestao se javljati obitelji. Njegov otac Ivan Miljak ga već više od mjesec dana pokušava pronaći jer ne zna je li mu sin uopće još živ. Kako je za Fenix-magazin.de rekao otac Ivan, sin mu je u Njemačku otišao 17. svibnja. Preko jedne hrvatske agencije je dobio posao u tvrtki za preradu mesa u Güterslohu kod Bielefelda (Sjeverna Rajna-Vestfalija).

– Tamo je otišao s još nekoliko mladića. Neki su se vratili jer im uvjeti nisu odgovarali. No, njega nema. Kad je odlazio kupio sam mu kartu, dao 150 eura jer više nisam imao. Nalazio sam mu poslove, to je četvrti posao kojeg sam našao. Rekao sam mu neka radi, mora početi zarađivati i postati svoj čovjek, ali nisam znao da će se situacija ovako odvijati. Ne znam gdje je, je li dobro, je li uopće živi. Htio bih samo da mi se javi da znam da je dobro. Njegovoj majci i meni i dvojici braće je teško jer ne znamo što mu se događa, je li negdje sam ili se snašao – očajan je otac Ivan.

Obitelj je Kristijanov nestanak prijavila i PU Otok (Vukovarsko-srijemska županija). Traže ga i putem društvenih mreža, a kako je otac objavio svoj broj mobitela na Facebooku, javljaju mu se razni ljudi i s različitim informacijama.

– Javio mi se jedan čovjek iz Münchena i rekao kako ga je Kristijan kontaktirao i kod njega tražio posao, ali naposljetku mu se prestao javljati. Jedna mi je žena javila kako je nedavno tražio posao i preko neke Facebook grupe. On ne zna njemački jezik, a ovo je prvi put da se nije javio. Zabrinuti smo i očajni. Makar da znamo gdje je i kamo je otišao – govori otac Ivan.

Kristijan je visok 173 cm i normalne je tjelesne građe. Otac moli sve koji imaju bilo kakvu informaciju da se jave na broj mobitela 00385 9940497 ili u policijsku postaju u Otoku, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike