22 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Uzvratili Milanoviću na izjavu "Latković nikad nije zakonski odgovarao": Pa zato mi...

Uzvratili Milanoviću na izjavu “Latković nikad nije zakonski odgovarao”: Pa zato mi i organiziramo prosvjed na Vruji

Skupina aktivista za spas Vruje koja za nedjelju najavljuje “Festival bespravne gradnje i devastacije prirode”, objavila je što misli o jučerašnjoj izjavi predsjednika Zorana Milanovića, prenosi RTL.

Aktivisti su konstatirali da je Stipe Latković, kojega optužuju za besprimjernu devastaciju jednog od najveličanstvenijih dijelova Makarskog primorja, poslovni partner Zorana Milanovića u “njegovoj privatnoj konzultantskoj firmi Euro Alba Advisory, njegov financijer njegove predsjedničke kampanje i šef njegova sina, zaposlenog na Latkovićevu TV Jadranu”.

Ponovili su riječi predsjednika Milanovića da su ljudi koji Latkovića kritiziraju “zavidni”, da ga “mrze ustvari zato što nešto ima”, da bi pak njih nazvao “parazitima koji kritiziraju iz mržnje”.

Podsjetili su da je i ovaj put, kao i nekoliko mjeseci ranije, Milanović rekao da je ponosan na Latkovića:

“Ponosan sam na čovjeka koji ima 82 godine, koji nikad nije bio priveden, nikad nije zakonski odgovarao.”

Od te točke aktivisti u priopćenju odlaze dalje od konstatiranja, nego se na to oštro osvrću:

“Tako je, Latković nikad nije bio priveden. Nikad nije zakonski odgovarao. Zato mi i prosvjedujemo. U tome i je problem, Milanoviću.”

Podsjetili su da je tri dana ranije, kako navode, Latković od Državnog inspektorata dobio kaznu od 100.000 kuna zato što radi ilegalno, i to na državnom zemljištu. Naveli su da je dobio još 50.000 kuna kazne zato što je nastavio radovima nakon što su mu gradilište zatvorili.

“Latkoviću koji je upleten u više firmi i ima prijatelje poput Milanovića, Ive Josipovića i Stipe Mesića, tih 150.000 kuna su kao nama kupnja žvaka na benzinskoj postaji, ali on se iz principa oglušuje na opaske institucija. Zašto? Zato što mu se očito može.”

“Građevinska inspekcija izdala je na desetke rješenja za uklanjanje objekata koji gotovo nikada nisu provedeni, na teren su izlazili sigurno pedesetak puta. Komunalno redarstvo Grada Omiša ispisalo je na stotine prijava, Hrvatske šume trenutno vode četiri (brojkom: 4!) sudska spora protiv Latkovićeve firme Point koja formalno u Vruji provodi radove”, navodi se dalje u priopćenju povodom Milanovićeve izjave:

“Čak su i Hrvatske vode postupale. Zatvorio je više izvora pitke vode u Vruji. Pitke, slatke vode koja je izvirala iz slane, morske vode. I to smo imali!”

Uz daljnje objašnjavanje političkih okolnosti oko Latkovića, rekli su i to da taj čovjek “20 godina ilegalno gradi na državnoj zemlji”.

Za nedjelju je u Vruji zakazan Festival bespravne gradnje i devastacije, na koji poziva niz istaknutih osoba iz sporta, kulture, znanosti…

Najnovije

Još iz rubrike