VIDEO Burna saborska noć: Vidović – Krišto pitala Medveda je li Rittig ili Stepinac

Foto: N1

Burno je bilo sinoć u Saboru o prijedlogu Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata. Zastupnica Karolina – Vidović Krišto pitala je ministra Tomu Medveda je li on Rittig ili Stepinac:

“TREBA SE ODLUČITI ZA PRAVDU I NAROD ILI ZA NEPRAVDU I PRIVILEGIJE

Gospodine ministre, duboko cijenim vaš doprinos u Domovinskom ratu, te istinski poštujem žrtvu Vaše obitelji! Ali možda ste čuli za dr. Svetozara Rittiga, svećenika koji je pristao biti ministar u komunističkoj vladi Hrvatske 1946.

Dok je on mislio da radi dobru stvar, komunistička vlast ga je koristila kao pokriće te obmanjivala domaću i svjetsku javnost o postojanju vjerskih sloboda u tadašnjoj Hrvatskoj.

U razdoblju njegova ministrovanja, događali su se masovni zločini, a njegov šef, nadbiskup Stepinac bio je uhićen, montirali su mu proces te ga nevinog osudili, i trovali.

Jeste li svjesni da postoje trenuci kada se moraju donositi osobne odluke? Jer, svi imamo izbor: biti dio vlasti s privilegijama i raditi protiv pravde i interesa svoga naroda, ili biti vjeran pravdi i biti mučenik. Ili biti Rittig, ili biti Stepinac.”, napisala je zastupnica na fb-u uz video.

VIDEO Sabor o prijedlogu Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata

Share This Article