18.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Određen istražni zatvor Mohenskom, Čiklić, Krajini, Bačiću, Lončariću i Šulentić

Određen istražni zatvor Mohenskom, Čiklić, Krajini, Bačiću, Lončariću i Šulentić

Uskok i policija u četvrtak su u Zagrebu nastavili s antikorupcijskom akcijom pa je prema neslužbenim informacijama uhićeno 10 osoba, osam poduzetnika i dvoje gradskih zaposlenika.

Nakon završenog ispitivanja u tzv. aferi Advent, poduzetniku Denisu Mohenskom određen je istražni zatvor u trajanju od 30 dana kako ne bi utjecao na svjedoke i ponovio kazneno djelo.

Bivšoj članici Povjerenstva za davanje u zakup javnih površina Jeleni Čiklić i vozaču pokojnog bivšeg gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića Zdravku Krajini određen je istražni zatvor u trajanju od 30 dana kako ne bi utjecali na svjedoke.

USKOK je za Čiklić i Krajinu tražio određivanje istražnog zatvora kako ne bi ponovili kazneno djelo koje im se stavlja na teret, no sud je taj zahtjev odbio. Marija Vučko, zamjenica ravnateljice USKOK-a, rekla je da će USKOK žaliti na tu odluku.

Kako javlja reporterka Ivana Kopčić, Kazimiru Bačiću i Milanu Lončariću određen je istražni zatvor od mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Ivo Farčić, odvjetnik Andree Šuletnić, rekao je novinarima ispred zgrade suda da je njegovoj klijeniti određen istraži zatvor u trajanju od 30 dana i to zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela.

Potvrdio je da će se žaliti na odluku o istražnom zatvoru, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike