23.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Evo tko je žena zbog koje je Diana vjerovala da joj Charles...

Evo tko je žena zbog koje je Diana vjerovala da joj Charles planira smjestiti kobnu nesreću, danas je jako bliska s Williamom i Harryjem

Prema najnovijim izvještajima koje su objavili britanski mediji, tamošnja je policija 2005. godine ispitala princa Charlesa zbog smrti njegove bivše supruge, princeze Diane, kada je morao ispričati i sve o svojoj navodnoj aferi s Tiggy Legge-Bourke.

Bivši šef Scotland Yarda John Stevens za Daily Mail ispričao je kako je razgovarao s Charlesom o bilješci iz Dianina dnevnika iz 1995. godine.

“Moj suprug planira automobilsku nesreću u kojoj ću stradati, kako će mi otkazati kočnice i kako ću zadobiti ozbiljnu povredu glave, i to da bi se on mogao vjenčati s dadiljom Tiggy, koja čuva Williama i Harryja”, napisala je Diana i dodala da je Camilla, s kojom je Charles danas u braku, samo mamac.

Tiggy, danas udanu Pettifer, zaposlio je sam princ Charles 1993. godine, nedugo nakon što su se on i Diana razdvojili. Ona je Williama i Harryja pratila na obiteljskim odmorima i s njima stvorila vrlo blisku vezu, a obojica su 1999. godine bili gosti na njezinu vjenčanju. Ona je pak 2018. godine bila na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle, a bila je i kuma njihova sina Archieja.

Tiggy se u središtu interesa javnosti našla nakon što se otkrilo kako je Diana bila uvjerena da ima aferu s Charlesom. On je ispitan 2003. godine u palači St. James kao svjedok istrage nakon što je Dianina bilješka bila i javno objavljena.

“Na kraju je pokazao nevjerojatnu volju za suradnjom jer nije imao što skrivati”, izjavio je Stevens za Daily Mail.

Dianu je u aferu navodno uvjerio BBC-jev novinar Martin Bashir, koji joj je to sam natuknuo, zbog čega je privatni tajnik palače Sir Robert Fellowes dao pokrenuti i istragu. No nakon nekoliko mjeseci Scotland Yard je potvrdio da se Bashir neće suočiti s kaznenom prijavom zbog optužbi za lažiranje, ali Stevens je otvoreno iskazao žaljenje što on i njegovi kolege nisu prije razgovarali s Bashirom.

“Da je tada postojala sumnja da je Bashir princezi Diani iznio lažne podatke i dokumente, što je kazneno djelo, mi bismo to istražili. Stvarno bismo to učinili, ali sve je to tek nedavno izašlo u javnost, što je žalosno”, izjavio je Stevens, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike