25.5 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Braća Harry i William ujedinjeni na važan i emotivan dan, zaboravili na...

Braća Harry i William ujedinjeni na važan i emotivan dan, zaboravili na svađe kako bi odali počast pokojnoj majci

Prinčevi Harry i William stavili su na stranu prijašnje razmirice kako bi odali počast svojoj pokojnoj majci, princezi Diani.

Naime, braća su se pojavila u Sunken Gardenu kraj palače Kensington na otkrivanju statue posvećene Diani na njezin 60. rođendan. William i Harry prošetali skupa pričajući i čineći se dobro raspoloženi, a onda su maknuli prekrivač s kipa koji je prikazuje njihovu majku i koji je izradio Ian Rank-Broadley.

Statua se nalazi u vrtu u kojem je posađeno 4.000 vrsta cvijeća omiljenog Diani. Iako je ranije bilo planirano da će biti priređena velika svečana ceremonija, na kraju je sve ispao privatan događaj i nije se pojavila ni Williamova supruga Kate Middleton. Neki su to opravdali pandemijom koronavirusa dok dio britanskih medija tvrde da je razlog loš odnos braće i jer je to htio Harry kako bi nadzirao izvještavanje medija.

“Cilj statue je bio da prikazuje Dianinu toplinu, eleganciju i energiju”, objasnili su iz Buckinghamske palače. Dodali su da se osvrće na razdoblje u kojem je ona dobila samopouzdanje i bila ambasador u humanitarne svrhe te je bila poznata po svom velikom suosjećanju s ljudima.

Ispod kipa piše princeza od Walesa, Diana i datum otkrivanja. Inače, stotine ljudi se pojavilo ispred palače Kensington u Londonu zbog rođendana obožavane Diane i ostavili su plakate, poruke i cvijeće u njezinu čast, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike