1.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković o presudi u Haagu: Smatramo da su Stanišić i Simatović bili...

Plenković o presudi u Haagu: Smatramo da su Stanišić i Simatović bili među ključnim ljudima za provođenje velikosrpske politike, za agresiju na Hrvatsku i BiH, da su sudjelovali u najstrašnijim zločinima…

Čelnici srbijanske Službe državne sigurnosti (SDB) Jovica Stanišić i Franko Simatović osuđeni su u srijedu na po 12 godina zatvora zbog zločina u Bosanskom Šamcu, a sud u Den Haagu nije utvrdio njihovu odgovornost “za bilo koji drugi zločin”. Premijer Plenković je rekao da nije uspio čuti i pročitati cijelu presudu jer je bio na putu, prenosi N1.

“Ne mogu u ovom trenutku do kraja znati, nisam imao vremena pročitati, ali iz ovoga što mi suradnici govore, vidim da su osuđeni samo za Bosanski Šamac. Smatramo da su Stanišić i Simatović bili među ključnim ljudima za provođenje velikosrpske politike, za agresiju na Hrvatsku i BiH, da su sudjelovali u najstrašnijim zločinima i da vjerujemo da će u žalbenom postupku Rezidualni mehanizam uzeti u obzir njihovu ulogu u tim procesima na adekvatan način. Pozdravljamo osuđujuću presudu, ali ne možemo biti zadovoljni s obzirom na njihovu ulogu 90-ih godina, da je time donesena pravedna presuda”, rekao je Plenković.

Za Hrvatsku oslobođeni: Stanišiću i Simatoviću po 12 godina zatvora, samo za pomaganje u jednom zločinu u BiH

Presuda Miloševićevim obavještajcima: Odgovore na glavna pitanja nismo dobili

Najnovije

Još iz rubrike