-2.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Pravna trakavica se nastavlja: Horvatinčić ponovno zatražio odgodu izvršenja kazne, odluka idući...

Pravna trakavica se nastavlja: Horvatinčić ponovno zatražio odgodu izvršenja kazne, odluka idući tjedan

Devčić je kazao da je zahtjev za odgodom stigao na sud te da Horvatinčić traži šest mjeseci odgode, odnosno do kraja godine.

Podsjetimo, početkom svibnja odbijena je njegova žalba na odluku suca da mu odobri tri mjeseca odgode, umjesto šest koliko je tražio. I tada je odgodu izvršenja kazne zatražio zbog zdravstvenog stanja, odnosno fizikalne terapije koju je zbog operativnog zahvata trebao redovito obavljati u jednoj poliklinici u Puli.

U Remetinec se trebao javiti 1. srpnja, no kako je podnio novi zahtjev za odgodom, to ne mora učiniti, potvrdio je Devčić.

Hoće li mu zahtjev biti odobren i na koji rok, sljedećeg tjedna trebala bi temeljem nalaza vještačenja odlučiti sutkinja kojoj je predmet dodijeljen.

Nakon što mu je krajem 2019. godine potvrđena presuda od četiri godine i deset mjeseci zatvora za izazvanje pomorske nesreće u kojoj je poginulo dvoje talijanskih nautičara, ispostavilo se da se Horvatinčiću pogoršalo zdravstveno stanje pa zatvorsku kaznu još nije počeo služiti, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike