18.9 C
Zagreb
Naslovnica Tech Veliki uspjeh mladih informatičara na olimpijadi u Singapuru

Veliki uspjeh mladih informatičara na olimpijadi u Singapuru

Regionalni centar izvrsnosti za robotsku tehnologiju će sigurno pridonijeti razvoju mladih talenata – a Hrvatska je po tome zaista bogata zemlja. Dokaz je i posljednji uspjeh naših informatičara na 33. međunarodnoj olimpijadi u Singapuru.

Učenici zagrebačke XV. gimnazije – Dorijan Lendvaj i Patrick Pavić – osvojili su zlato, Vito Anić srebro, a Krešimir Nežmah broncu. Natjecanje je zbog epidemiološke situacije održano putem interneta; sudjelovalo je 87 zemalja, a Hrvatska se istaknula kao najbolja europska reprezentacija.

– Super je to, ponosan sam, to je rezultat truda i rada tijekom mnogo godina i uvijek je onda lijepo dobiti takve medalje i priznanja za rad, rekao je Krešimir Nežmah, dobitnik brončane medalje na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi.

– Vjerujemo da je to jedan od većih uspjeha hrvatske informatike, nije pao s neba, ta ekipa je na okupu još od svog sedmog razreda kad su bili na juniorskim informatičkim olimpijadama, rekao je Nikola Dmitrović, ravnatelj XV. gimnazije, Zagreb, piše HRT.

Hrvatska je i najbolja u Europi na informatičkoj olimpijadi: Godinama se pripremaš za uspjeh, pa preko noći dođe do rezultata

Najnovije

Još iz rubrike