19.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Namirnice koje često konzumiramo, a uzrokuju nadutost

Namirnice koje često konzumiramo, a uzrokuju nadutost

Ove stvari posebno često konzumiramo ljeti.

Postoje namirnice koje su lagane i osvježavajuće te se samim time čine kao idealan zalogaj ljeti. Ipak, one mogu izazvati negodnu nadutost.

Mješavina oraščića i grožđica

Iako se čini kao zdrava grickalica jer je puna orašastih plodova i voća bogatog vlaknima, ova mješavina i nije najbolji izbor. Baš kao i čips ili štapići, i ovo je prepuno soli koja privlači vodu na sebe što uzrokuje da vaše tijelo zadržava vodu. Uz to ste i naduti. Ako imate problema s apsorpcijom fruktoze, sušeno voće u ovom miksu samo pogoršava problem i može uzrokovati vjetrove.

Sladoled

Nema bolje poslastice ljeti od hladnog sladoleda, ali i on može uzrokovati nadutost. Naime, problem je u laktozi, mliječnom šećeru koji može biti uzrok plinova i neugode u trbuhu čak i ako nemate problema s intoleracijom na laktozu.

Kokteli

Iako zvuče primamljivo, alkohol u njima može uzrokovati retenciju vode i nadutost, a ako pijete nešto jako slatko poput pina colade, tijelo će početi proizvoditi plinove.

Proteinske pločice

Na plaži je ponuda jela obično ograničena na nešto prženo i nezdravo pa mnogi sa sobom znaju uzeti žitne ili proteinske pločice kako bi izbjeli fast food. Naravno, to je dobar izbor dugoročno i brzu hranu dobro je izbjegavati, ali većina ploca sadrži soju koja uzrokuje vjetrove, a sadrži i oligosaharide, šećere koje tijelo teško probavlja. Oni se talože u trbuhu i uzoruku nadustost.

Gazirana pića

Mjehurići u ovim pićima uzoruku nadutost i naotečenost i uvijek je bolje izabrati običnu vodu, piše Eat this, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike