25 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ćiro je na HRT-u bio rezerviran, ali za bosanski portal: Hrvatska pobjeđuje,...

Ćiro je na HRT-u bio rezerviran, ali za bosanski portal: Hrvatska pobjeđuje, je**t ćemo im majku… Dosta je bilo njihovog kapitalizma, njihove imperije

Trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević misli da je i Zlatko Dalić zaslužio da ga tako zovu.

– Uostalom, da budemo načisto, on je vicešampion svijeta, a ja sam iza njega treći. Prema tome, Dalić je zaslužio sve ono što nažalost u posljednje vrijeme nema. Dapače, ima samo kritiku koju apsolutno ne zaslužuje. Često znam reći, još su nam dlanovi vrući koliko smo pljeskali kad smo bili drugi, a sad su im vrući od udaraca s lijeva i desna koje šalju Daliću, rekao je legendarni trener jutros u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Nada se, kaže, da će Dalić izaći kao pobjednik. Imao je, prisjeća se, sličnu situaciju.

– Meni u presudnom času najbolji igrač, to danas mogu reći kada više nisam izbornik, Bokšić – nema Bokšića! Što ćemo, nema Bokšića, kraj svijeta! A bogami, nije kraj svijeta! Jer mentalitet hrvatskog čovjeka, nogometaša koji manifestira tu karakteristiku, je upravo da reagira u jednoj teškoj, hendikepiranoj situaciji, rekao je dodavši kako je zato danas optimist jer zna da u reprezentaciji imaju svijest koliko će im Perišić nedostajati i da moraju to na jedan konkretan način nadoknaditi.

– Ne samo dati maksimum, nego nadmašiti svoje postojeće kapacitete jer to je utakmica “biti – ne biti”, i da idemo dalje!, dodao je.

Prokomentirao je i dosadašnju igru Hrvatske na Euru.

– Karakteristika mentaliteta u Hrvatskoj je “Lako ćemo!”. Pa onda vide da nije lako. A onda dođe nož pod grlo pa pokažu i talent i angažiranost i sve ono što su pokazali. Uostalom, mi smo se još jedanput plasirali i bila bi prava šteta da ne odemo dalje, rekao je.

Na pitanje je li dobro ili loše što igramo sa Španjolcima, Ćiro kaže:

– To je apsolutno dobro. Jer samo jedno tako snažno ime “reprezentacija Španjolske” koje u sebi nosi jednu tradiciju, kvalitetu, izuzetno tešku, može pobuditi kod naših nogometaša neophodnost da su spremni da ginu! Zato sam ja uvijek pristalica da dobijemo atraktivnijeg, jačeg. Evo, sada imamo Španjolsku, ako bi Bog i sreća htjeli da to prođemo, onda su nam vrata širom otvorena da napravimo još jedan senzacionalni podvig. Ali ne preskačimo etape, maznimo prvo Španjolce!, poručio je u svom stilu Ćiro, piše HRT.

Bosancima u glavu što misli

Nismo trebali Miroslavu Ćiri Blaževiću ni postaviti pitanje tko će večeras pobijediti – Hrvatska ili Španjolska, kada se telefonska veza sa Zagrebom uspostavila, a trener svih trenera je rekao kao iz topa:

“Hrvatska pobjeđuje, je**t ćemo im majku… Dosta je bilo njihovog kapitalizma, njihove imperije. Oni u športskom dijelu, sine moj, ne mogu s nama siromasima”, kazao je Ćiro za portal Radiosarajevo.ba.

Luka Modrić je u duelu kada je najviše trebalo bio najbolji na terenu. Ćiro ga hvali.

“Ma Luka je gigant, univerzalac koji jednim potezom može riješiti utakmicu. J**i ga, teško je sada prognozirati da li će opet zabiti”, dodao je Blažević.

Bivši selektor Hrvatske i Bosne i Hercegovine hvali Vatrene.

“Uhvatili su ritam… Pokazali su da smo vicešampioni svijeta. Mi to branimo i na Euru. Hrvatska može daleko”, priča Ćiro.

Na kraju je nahvalio i Zlatka Dalića.

“Dalić je svjetska klasa. To je dokazao na posljednjem Svjetskom prvenstvu kada je osvojio drugo mjesto. A i sada u duelu sa Škotskom. I večeras očekujem neku njegovu čaroliju protiv Španjolske”, kazao je Blažević za portal Radiosarajevo.ba.

Najnovije

Još iz rubrike