19.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska U Zagrebu sutra kreće cijepljenje protiv covid-19 bez najave

U Zagrebu sutra kreće cijepljenje protiv covid-19 bez najave

U Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar u Zagrebu od ponedjeljka, 28. lipnja do srijede 30. lipnja 2021. moći će se građani bez posebne najave cijepiti protiv COVID-19, priopćeno je iz HZJZ-a.

Građani Zagreba, ali i iz drugih dijelova Hrvatske moći će se sljedećeg tjedna cijepiti protiv COVID-19 bez posebnog poziva ili najave.

Uz tri lokacije u Zagrebu na kojima će cijepljenje provoditi Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, građani će moći primiti prvo cjepivo od ponedjeljka i u Školi narodnog zdravlja “Dr. Andrija Štampar” u Rockefellerovoj ulici 4, kojeg organiziraju Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u vremenu od 9:00 do 15:00 sati.

Najprije će se od 9:00 do 11:00 sati cijepiti osobe u dobi 65 i više godina i osobe s kroničnim bolestima, a potom od 11:00 do 13:00 osobe u dobi 40 i više godina, te od 13:00 do 15:00 sati mlađi od 40 godina. Isti raspored vrijedi I za utorak, 29. lipnja 2021. godine, dok je u srijedu predviđeno cijepljenje prije i poslije podne.

Za cijepljenje se nije potrebno posebno najavljivati, ali je broj osoba koje se mogu cijepiti u jednom terminu ograničen na 800 do najviše tisuću. Organizator cijepljenja podijelit će građanima kupone za cijepljenje toga dana prema vremenu dolaska, ovisno o interesu građana.

– Želja nam je otvoriti građanima što više mogućnosti da se cijepe protiv COVID-19 kako bismo se sa što većom stopom cijepljenosti zaštitili od zaraze, ali i spriječili njeno daljnje širenje, kaže doc.dr.sc. Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Potrebno je sa sobom imati osobnu i zdravstvenu iskaznicu jer se cijepe samo osobe koje ima osiguranje HZZO-a. Također molimo građane da nose masku te da se lagano odjenu, ponesu sobom vodu i prikladnu zaštitu od sunca. Svoj dolazak neka prilagode navedenom rasporedu kako bi što kraće čekali na red za cijepljenje. Vjerujem da ćemo u planiranim terminima uspjeti cijepiti sve one građane koji to žele, pa ih molimo za suradnju i strpljenje, poručio je.

Cijepljenje isključivo prvom dozom bit će cjepivom Pfizer, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike