32.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno HNS: Vatreni poštivali mjere, svi osim Perišića putuju u Kopenhagen

HNS: Vatreni poštivali mjere, svi osim Perišića putuju u Kopenhagen

Hrvatski nogometni savez objavio je da su u redovima reprezentacije poštivane epidemiološke mjere te da svi ostali igrači osim pozitivnog Ivana Perišića danas putuju u Kopenhagen.

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

– Nakon što je Hrvatski nogometni savez zaprimio test koji je pokazao da je Ivan Perišić pozitivan na virus SARS-CoV-2, liječnička služba hrvatske reprezentacije obavijestila je o situaciji nadležnu epidemiološku službu te pritom pokazala kako je reprezentacija tijekom Europskog prvenstva poštivala sve propisane mjere Stožera civilne zaštite RH, kao i mjere Uefinog Return to Play protokola.

Prema dostavljenim informacijama, nadležna epidemiološka služba procijenila je kako su mjere poštivane te da osim pozitivnog Ivana Perišića, kojem je određena 10-dnevna izolacija, ostali igrači te članovi stožera i delegacije ne trebaju ići u samoizolaciju. Reprezentacija u nedjelju u 10:35 leti iz Pule u Kopenhagen, gdje je u ponedjeljak u 18 sati čeka utakmica protiv Španjolske u osmini finala Europskog prvenstva.

– Svjesni smo da se ovakvo nešto može dogoditi svakoj reprezentaciji i svakom pojedincu. Upravo zato od prvoga dana poštujemo sve mjere Stožera, kao i Uefin protokol, kako bismo spriječili mogućnost izolacije za veći broj igrača. U kontekstu novonastale situacije, liječnička služba čini sve kako bismo spriječili eventualno širenje virusa, kao što smo uspješno činili i tijekom jeseni kada smo imali slične pojedinačne slučajeve tijekom Lige nacija. To uključuje i antigensko testiranje koje je potvrdilo da nema drugih zaraženih članova reprezentacije. Žao nam je što Ivana neće biti protiv Španjolske, a želimo mu da mu COVID-19 prođe što brže i uz što manje simptoma, poručio je liječnik reprezentacije, dr. Saša Janković, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike