15.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska VIDEO Vijest o incidentu na plaži odjeknula do Češke: Sramota u Hrvatskoj!...

VIDEO Vijest o incidentu na plaži odjeknula do Češke: Sramota u Hrvatskoj! Lokalce su tjerali i vrijeđali…

Nakon što se s Česima susrelo na Europskom prvenstvu, nekoliko dana iza sukobilo se i na odmoru. Podsjetimo, ono što je trebao biti odmor iz snova u bajkovitoj uvali na Drveniku Velom, za Tonku Alujević pretvorilo se u salve uvreda, psovki i prijetnji, piše Slobodna Dalmacija.

Gošće iz Češke živjeli su u uvjerenju da se nalaze na privatnoj plaži svog domaćina Tomislava Meštrovića te su odlučile “uvesti reda”. U cijeli slučaj se na koncu uključila i policija jer, naravno, s pomorskog dobra vas ne može potjerati – nitko! Pa čak ni samoprozvani gazda “privatne plaže”.

-‘Ajde stavite me u medije! – urlao je “vlasnik” prigodno pridodavši još koju psovku.

Želja mu se ostvarila.

O incidentu su se raspisali svi mediji u regiji, ali i šire. Vijest je tako došla i do Češke čiji pripadnici “sedme sile” nisu ništa manje zgroženi nego mi. Čude se svojim sunarodnjacima, ali i agresivnom domaćinu koji je “osuo paljbu” na dvije dame. Ni krive, ni dužne…

– Češka sramota u Hrvatskoj! – “vrišti” s naslova tamošnjeg portala idnes.cz koji donosi veliku priču o blamaži svojih turista.

– Česi su lokalno stanovništvo tjerali s plaže uz brojne uvrede! Incident na Drveniku Velom završio je velikom sramotom za grupu čeških putnika i njihovog domaćina. Vulgarno je psovao i pozvao policiju, a sada se suočava s optužbama za kršenje zakona – piše češki portal.

Češki mediji “crveneći se” od srama prenose i kako je novinarku Alujević jedna od gošći udarila mobitelom u glavu.

– Policajka je rekla kako je mislila da sjede u njegovom dnevnom boravku i potom naglasila kako obala šest metara od mora po zakonu ne može biti privatno vlasništvo – napominje se u tekstu.

Isti izvor svjestan je ružne slike koju su njihovi državljani ostavili u Lijepoj Našoj.

– Naivni Česi u sandalama česta su pojava u Hrvatskoj. Nisu nepoznanica ni za njihove spasioce – samokritično su priznali.

Iz Ministarstva su poručili kako će na teren izaći inspekcija koja će utvrditi je li Meštrović plažu koristio ilegalno.

– Plaža se pojavljuje i u oglasu za, sada već “opjevanu”, villu, a gostima se nudi kao privatna – u čudu su češki kolege koji prenose i kako je Meštrović postavio “paprenu” cijenu. Naime, ona iznosi od 300 do 750 eura za noć, piše Slobodna Dalmacija, prenosi Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike