5.2 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo SDP BiH Milanovića, Grbina i Piculu proglasio desničarima i pozvao da napuste...

SDP BiH Milanovića, Grbina i Piculu proglasio desničarima i pozvao da napuste politiku miješanja u unutrašnje stvari BiH

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine smatra sramotnim poteze zastupnika SDP-a Hrvatske Romane Jerković, Predraga Freda Matića, Biljane Borzan i Tonina Picule, koji su glasali protiv usvajanja Rezolucije o Bosni i Hercegovini Europskog parlamenta, piše u priopćenju SDP BiH, koje prenosimo u cijelosti:

Očito je da je SDP Hrvatske godinama na tragu razmišljanja i uvjerenja svog bivšeg predsjednika Zorana Milanovića, koji već zadugo, a to čini i sada, Bosnu i Hercegovinu promatra kao skupinu plemena.

Stoga je potpuno jasno zašto podržavaju HDZ Bosne i Hercegovine i njihove nazadne ideje o legitimnom predstavljanju naroda, što HDZ godinama pokušava nametnuti, ucjenjujući sve one koji su jasno i glasno stali u obranu građanskog koncepta Bosne i Hercegovine.

Jasno nam je da je SDP Hrvatske u posljednjoj dekadi skrenuo udesno, nadajući se da će time pridobiti barem šačicu glasača desnice, ali kako iz godine u godinu sve dublje tonu tražeći se u desnom glasačkom tijelu, nije nam jasno zašto ne odustanu od tog koncepta.

Koncept, za koji smo se nadali da će biti napušten izborom novog predsjednika SDP-a Hrvatske Peđe Grbina, koji je jedini godinama ukazivao na pogubnu politiku Milanovića prema BiH. Međutim, očito je da je nastavio njegovim koracima, pod pritiskom socijaldemokratskog desničara Tonina Picule.

Pozivamo naše višedesetljetne partnere i prijatelje iz SDP-a Hrvatske da prestanu s praksom miješanja u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine i odustanu od desničarske politike, čime će sigurno poboljšati svoj politički status u Hrvatskoj, piše SDP BiH.

Najnovije

Još iz rubrike