19.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Epilog incidenta u vili u Kaštelima: Vidoje Ristović optužen zbog prijetnji vlasniku,...

Epilog incidenta u vili u Kaštelima: Vidoje Ristović optužen zbog prijetnji vlasniku, DORH traži visoku novčanu kaznu; Nikolina Ristović: Naše tužilaštvo je sramota

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zatražilo je od suda da izda kazneni nalog protiv Vidoja Ristovića (43), supruga voditeljice Nikoline Ristović, kojim će se proglasiti krivim zbog prijetnji Roku Gali (50) prošlo ljeto u Kaštel Starom i kazniti s 81.000 kuna.

Prema optužnici na temelju koje traže izdavanje naloga, Ristović se tereti da je zaprijetio Gali riječima: “Zapalit ću ti kuću, otkinut ću ti glavu!”. Do pokretanja kaznenog postupka je došlo nakon burnih zbivanja u luksuznoj Villi Hedonist u Kaštel Starom nakon čega je Vidoje Ristović doveden pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog prijetnji Gali.

S druge strane Nikolina Ristović je nakon incidenta prijavila Galu zbog prijetnji i krađe nakita i novca, ali taj postupak nije rezultirao utuženjem. Supružnici Ristović su boravili u Kaštelima od 19. do 31. srpnja u vili s četiri zvjezdice koju su uzeli u najam na dva tjedna preko agencija, vlasnica vile je supruga Roka Gale, slovenskog poduzetnika koji ih je i dočekao.

Tijekom tog perioda došlo je do sukoba među supružnicima i poduzetnika te je sve rezultiralo kaznenim prijavama. Rok Gale je tvrdio kako su mu gosti uništili namještaj u vili te nisu poštivali kućni red, a kada su upozoreni su mu prijetili. U konačnici je promijenio brave kada su otišli navečer na večeru u Split.

Kada su se vratili na rampi ispred vile su ih dočekali zaštitari koji im nisu dozvolili ulazak. Supružnici su željeli uzeti svoje stvari koje su ostale u vili pa je Vidoje Ristović zaobišao zaštitare i ušao u kuću nakon čega je, kao stoji u optužnici, zaprijetio Roku Gali.

Na teren je izašla kaštelanska policija koja ga je uhitila i provela kriminalističko istraživanje te je doveden pritvorskom nadzorniku. Nakon toga je Ristović priveden na Općinsko državno odvjetništvo gdje je u svojoj obrani negirao počinjenje kaznenog djela.

Pušten je da se brani sa slobode uz mjeru opreza privremenog oduzimanja putne isprave što je uobičajeno kod stranih državljana, a on ima državljanstvo Republike Srbije. U nastavku postupka je saslušano više svjedoka koji su čuli prijetnje te su pregledane snimke video nadzora iz vile.

Svi svjedoci su na državnom odvjetništvu izjavili da je Ristović prijetio žrtvi na način kako se to navodi u izreci optužnice te da se radilo o ozbiljnim, iznimno neugodnim prijetnjama, kao i cijelom događaju koji im je prethodio. Također je pregledana snimka ispitivanja Vidoje Ristovića te medicinska dokumentacija žrtve Roka Gale.

Nakon toga je državno odvjetništvo protiv podiglo optužnicu i dostavilo je nadležnom sudu. Optužnica navodi da je Vidoje Ristović 31. srpnja oko 00.30 sati, u Kaštel Starom u nakani da zastraši Roka Galu zaprijetio riječima o kidanju glave i paljenju kuće što je kod Roka Gale izazvalo osjećaj straha i bojazni za njegov život te imovinu, piše Slobodna Dalmacija.

Najnovije

Još iz rubrike