Više od 30 tisuća vjernika iz cijeloga svijeta: 40. obljetnica ukazanja u Međugorju

Sutra se obilježava 40. obljetnica ukazanja u Međugorju. Taj se fenomen veže uz tvrdnje šestero vidjelaca da im se od lipnja 1981. ukazuje Gospa, koju zbog njezinih poruka nazivaju Kraljicom mira.

Pandemija je u proteklih godinu i pol opustjela svetište. No jesu li se, zbog povoljnije epidemiološke slike, ove velike obljetnice vratili hodočasnici?

– Večeras iz Međugorja jedna veličanstvena slika ide u svijet. Više od 30 tisuća vjernika iz cijeloga svijeta pohrlilo je u Međugorje na 40. obljetnicu ukazanja Gospe. Pripreme za ovaj događaj su trajale mjesecima. Treba reći da je tijekom svibanjskih pobožnosti Sveti otac Franjo uvrstio Međugorje među 30 svetišta u kojima se molilo za prestanak pandemije koronavirusa, javio je u središnjem Dnevniku HTV-a dopisnik Ilko Barbarić.

– Moramo reći da se ponovno ovdje u Međugorju čuju jezici svih naroda svijeta, sreli smo mnoge iz Amerike, istočnoeuropskih zemalja i naravno iz Hrvatske. Sutra će uz brojne molitve i procesije biti obilježena 40. obljetnica ukazanja Gospe u Međugorju, rekao je Barbarić.

– Želimo kao župljani vjernici, kao narod hrvatski, doći reći u Međugorje, majko hvala ti za 40 godina milosti, hvala ti što si s nama, hvala ti na svim tvojim darovima i blagoslovima, rekao je Zvonimir Ostojić, predsjednik Udruge “Zavjet Gospi”, Čitluk, piše HRT.

Rijetka snimka ukazanja…

Share This Article