5.2 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Mirka Jozić o zbrinjavanju građevinskog otpada: Sugerirala sam Vanđeliću da nađe neku...

Mirka Jozić o zbrinjavanju građevinskog otpada: Sugerirala sam Vanđeliću da nađe neku građevinsku firmu

Bivša pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić tvrdi kako nije točno da se s obnovom odugovlačilo kako bi neke privatne tvrtke dobile posao zbrinjavanja građevinskog otpada.

”To je čista glupost. Ne znam kako bi drugačije komentirala jednu takvu obnovu s obzirom da grad Zagreb ne može usporiti. Građevinski otpad kad je on dobro sortiran, svaki će građevinar primiti i to besplatno jer mu je sirovina koju on može
koristiti dalje”, tvrdi Jozić.

Jakuševac je zatvoren jer je prepun. Vanđelić tvrdi kako je Jozić rekla da bi taj posao sada trebale raditi privatne tvrtke. Ona kaže kako na Jakuševcu postoji drobilica građevinskog otpada koju koriste Zagrebačke ceste. Ona je privremeno korištena i za šutu koju su građani iznosili iz svojih stanova.

”To smo radili besplatno. Nismo davali privatnim tvrtkama. To su odradila naša komunalna društva. Iz tog razloga nismo mogli primiti građevinski otpad od dvije kuće koje su se rušile”, rekla je Jozić.

”Nazvao me gospodin Vanđelić i pitao može li to na Jakuševac, rekla sam ‘ne’ i sugerirala da nađe neku građevinsku tvrtku gdje može od te dvije kuće odložiti otpad, ali naravno bez naplate. Građevinske firme dobro sortiran otpad će uzeti besplatno”, izjavile je Jozić.

Jozić tvrdi da se CIOS ne bavi građevinskim otpadom i kako ne zna zašto je on spominjan u ovoj priči.

”Može se baviti time, ali treba imati dozvolu, reciklažno dvorište, deponij i sve ostalo što treba za reciklažno dvorište građevinskog otpada”, rekla je Jozić.

Ona više nije zaposlena u Gradskoj upravi. Kaže kako je razrješena pročelničkog mjesta i kako je sama tražila razrješenje ugovora o radu.

”Idem u poduzetničke vode. Osnovat ću svoju tvrtku”, kazala je Jozić.

Dodaje kako pročelnici nemaju nikakvu otpremninu, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike