32.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Vatreni su do jutra slavili pobjedu, Dalić otkrio koga ne bi...

VIDEO Vatreni su do jutra slavili pobjedu, Dalić otkrio koga ne bi želio u osmini finala

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić komentirao je na konferenciji za medije sinoćnju pobjedu protiv Škotske i kombinacije u sastavu, prenosi HRT.

– Noć nakon pobjede bila je slična kao što je bila u Rusiji. Došli smo u hotel u 5, 6 ujutro, tako je bilo i u Rusiji. Isti scenarij, daj Bože da tako sve skupa i završi. Malo se jesmo proveselili no mi se moramo okrenuti našem protivniku u osmini finala Eura. Odigrali smo dobru utakmicu, dečki su bili sretni, zadovoljni. Sad je veće samopouzdanje i s te strane smo puno dobili, rekao je.

Protivnik za osminu finala

– Kad pogledam tu skupinu koja je moguća, mogu sve četiri ekipe. Nekako bih najradije izbjegao Španjolsku koja nije u sjajnoj formi, ali ipak su oni dobri. Protiv Švedske su imali puno prilika, nisu dali gola. Oni bi za nas bili najteži protivnik, ali nemamo pravo birati. Čekat ćemo protivnika i ozbiljno se pripremiti za tu utakmicu.

Standardna momčad

– Svatko od vas je znao koja ekipa igra u Rusiji, kad smo imali standardnost, kad smo imali sigurnost i složnu momčad. Ovaj put se tražimo još uvijek. Ne volim baš puno mijenjati i kemijati, ali sve je to bilo silom prilika. Sad neće biti ista jer nema Lovrena. Ima dva žuta kartona. Nisam ja pobornik mijenjanja ekipe, niti pobornik traženja najboljeg. Mislim da smo sada našli dobru formulu i dobru ekipu. Mi smo u Ligi nacija probali, u kvalifikacijama ozlijeđenih, uvijek je nešto bilo. Nije bilo da sam ja to namjerno htio ili tražio, nego je uvijek bila viša sila. I ovaj put će biti viša sila, naglasio je.

O Švedskoj kao mogućem protivniku

– Oni su bili naš protivnik u Ligi nacija, imali smo s njima tešku utakmicu u Zagrebu, a isto je bilo u Švedskoj. Sjajni su to igrači, nimalo lagana ekipa, to bi za nas isto bio težak susret.

Jesu li apetiti sada veći?

– Ostvarili smo prvi cilj i sad idemo korak dalje. Za to moramo biti spremni i biti onakvi kakvi smo bili jučer. Ako smo ispunili prvi korak, ne znači da je naša ambicija gotova. Ova utakmica je dala za pravo da vjerujemo da možemo i još jednom bih čestitao igračima. Pohvala cijeloj ekipi i stožeru, i oni su puno posla napravili. Nikad nisam ni izgubio vjeru da možemo napraviti nešto. Bilo je teško, ali nisam izgubio vjeru da možemo dalje. Sada će nam svima biti lakše.

O Juranoviću

– Šime Vrsaljko je naš standardni desni branič i mi smo procijenili da je odigrao dvije utakmice u 6 dana i da bi treća bila previše za njega jer nije u pravom ritmu i to bi za njega bilo preopasno i za sve nas veliki rizik. Juranović na treningu radi izvrsno. Igrao je u Legiji čitavu sezonu jako dobro. Ima tu eksplozivnost, tu energiju i brzinu i procijenili smo da može zaustaviti Robertsona po toj strani i da može prema naprijed napraviti puno jer je svjež. Mi smo s tim zaista pogodili, rekao je.

Vlašić na krilu

– Tako smo govorili i za Kramarića, desno krilo. Nije on bio desno krilo, on je samo u fazi obrane zatvarao desnu stranu. Nikola je igrao poludesno. On je to radio vrhunski, radio je kaos u obrani škotske i ulazio u prazan prostor i međuprostor i tu je Škotima radio velike probleme. Mi nismo imali klasične krilne igrače kao prije, nego koji ulaze u sredinu. Krivo smo interpretirali da je Kramarić desno krilo, to je bilo samo u shemi. U igri su zahtjevi bili skroz drugačiji, kao što je Nikola ulazio jučer u prazan prostor i međuprostor i stvarao pomutnju. Vlašić je imao problema zadnjih 15 dana. Govorio sam da nije spreman 100 posto i sam je govorio o tome.

“Perišić u zadnje vrijeme nosi Hrvatsku”

– Ja ne govorim o pojedincima, ali danas ću napraviti iznimku. Moram istaknuti Ivana Perišića koji u zadnje vrijeme nosi Hrvatsku. Onaj gol Mlati, pa gol Češkoj, koji nas je držao, jučer namjestio gol, dao gol i mislim da je Ivan uz ostale igrače napravio puno. Od prvoga dana kad je došao u reprezentaciju daje svoj maksimum i moram ga istaknuti, rekao je.

Proslava gola Luke Modrića

– Luka Modrić utakmice u reprezentaciji doživljava kao najsvetije od prvoga dana. Svi smo živjeli za tu pobjedu i da idemo dalje. Razumijem njegovo veselje jer je dao taj drugi gol, fantastičan gol i potrošio se i nagrađen je.Proslava njegovog gola govori koliko nama svima znači hrvatska reprezentacija.

Iz minute u minutu, Hrvatska-Škotska: Vatreni su bili pravi, borbeno i efikasno za osminu finala

Invazija na Dansku: Hrvatska je u žutoj korona zoni, evo što je potrebno za gledanje Vatrenih s tribina

Najnovije

Još iz rubrike