18.9 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Riješite se vinskih mušica preko ljeta: Uhvatite ih lako u zamku

Riješite se vinskih mušica preko ljeta: Uhvatite ih lako u zamku

Službeno je počelo ljeto, a uz vrućine dolaze i neki neželjeni kuhinjski štetnici. Da, kako vaša kuhinja postaje sve toplija i vlažnija, neizostavno će se početi pojavljivati ​​sitne vinske mušice.

Borba protiv vinskih mušica započinje samim voćem. Mušice ulaze u vaš dom na komadima voća koje donosite iz trgovine, pa kad prvi put primijetite mušice, bacite sve prezrelo voće koje stoji na kuhinjskom pultu i odmah iznesite smeće.

Tek kupljeno voće i povrće držite u hladnjaku. Zatim očistite sve spremnike ili površine, pazeći da ne zaboravite dno kante za smeće i odvod vašeg sudopera.

Ako i dalje primijetite vinske mušice, možete im pripremiti zamku ulijevanjem jabučnog octa u posudu kojoj treba dodati nekoliko kapi sapuna za suđe. Stavite u mikrovalnu pećnicu na 30 sekundi.

Zamku postavite negdje na kuhinjski pult gdje vam neće smetati u svakodnevnim poslovima, piše Lifehacker. Topla aroma octa privući će mušice, a sapun za suđe razbit će površinsku napetost tako da kad mušica jednom dodirne tekućinu, ona će u nju upasti, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike