19.9 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Vatrogasac je otkrio posljednje riječi princeze Diane nakon što je nastradala u...

Vatrogasac je otkrio posljednje riječi princeze Diane nakon što je nastradala u teškoj nesreći

Bivši šef Scotland Yarda John Stevens za Daily Mail otkrio je kako je tijekom istrage o automobilskoj nesreći, zbog koje je poginula princeza Diana, morao ispitati i princa Charlesa (72). Postojale su sumnje da je nesreća mogla biti planirana, a na to je naslutila Dianina bilješka iz 1995. godine.

– Moj suprug planira automobilsku “nesreću”, neispravnost kočnica i ozbiljnu ozljedu glave – napisala je Diana, koja je sumnjala da Charles to želi napraviti kako bi mogao oženiti bivšu dadilju princ Williama (39) i princa Harryja (36).

Javnost je saznala za tu optužbu do 2003., šest godina nakon što je Diana preminula. Stevens je izjavio kako je morao ispitati i Charlesa tijekom svoje trogodišnje istrage o Dianinoj smrti, jer su ga tamo odveli dokazi. Rekao je kako Charlesa nisu ispitivali kao osumnjičenika, nego kao potencijalnog svjedoka.

Mercedes u kojem se Diana vozila te noći zabio se u tunelu i Parizu te su njen dečko Dodi Al Fayed i Henri Paul bili proglašeni mrtvima na mjestu. Unatoč hitnoj operaciji, njeno se stanje rapidno pogoršalo i Diana je preminula kasnije u jednoj pariškoj bolnici.

Sada, gotovo 24 godine nakon tragedije, Daily Mailu obratio se i Xavier Gourmelon, vatrogasac koji je među prvima bio na sceni nesreće. Ispričao je kako isprava nije shvatio da pomaže Lady Di i da mu se činilo kao da je s njom sve u redu, ali je rekao da se ne može vjerovati tome što se vidi.

– Na engleskom je rekla ‘O moj Bože, što se dogodilo?’. Mogao sam to razumjeti, pa sam ju pokušao smiriti, primio sam njenu ruku – ispričao je Gourmelon zadnje riječi princeze.

Nakon što ju je izvadio iz automobila, Diana je prebačena u hitna kola i zatim u bolnicu, gdje je ubrzo preminula zbog svojih ozljeda.

Istraga Scotland Yarda utvrdila je kako je nesreća uzrokovana neopreznom vožnjom, a putnici su poginuli zbog nenošenja pojaseva. Tako je Charles i službeno oslobođen od svih sumnji, ali to nije spriječilo ljude da nastave vjerovati kako je kraljevska obitelj iza Dianine smrti, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike