13.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Pupovac: Zabrana 'Za dom spremni' je civilizacijsko pitanje; Kraus: U saborskoj većini...

Pupovac: Zabrana ‘Za dom spremni’ je civilizacijsko pitanje; Kraus: U saborskoj većini nema nikog protiv zabrane

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u utorak da je donošenje izmjena Kaznenog zakona za zabranu ustaškog znakovlja i pozdrava “Za dom spremni” civilizacijsko pitanje za sve političke aktere u Hrvatskoj, ali ono ne bi trebalo biti predmet uvjetovanja, već razgovora.

“Donošenje izmjena Kaznenog zakona civilizacijsko je pitanje za sve političke aktere u Hrvatskoj, kako bi se riješili nasljeđa Drugog svjetskog rata, posebice posljedica ustaške vladavine od 1941. do 1945. godine”, rekao je Pupovac uoči obilježavanja Dana antifašističke borbe u Brezovici.

Video N1 televizije je OVDJE

Predsjednik Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus ocijenio je u utorak da u današnjoj parlamentarnoj većini nema nikoga tko bi mogao biti protiv izmjena Kaznenog zakona kojim bi se zabranila upotreba ustaškog znakovlja te da je to pitanje dobre volje.

Video N1 televizije je OVDJE

Nobilo: 10.000 eura je dovoljno da se ustaše iskorijene iz Hrvatske

Čačić: Podržat ćemo izmjene zakona o zabrani pozdrava “Za dom spremni”

Tomašević o zabrani pozdrava “Za dom spremni”: Država se mora jasno odrediti

Habulin očekuje da će s Tomaševićem maknuti Trg bana Jelačića, a staviti Trg Republike, vratiti Trg maršala Tita, Ulicu 8. maja….

Kraus: Inicijativu za zabranu pozdrava ZDS uputit ćemo u Sabor do ljeta; Habulin: Saborski klubovi prihvatili su inicijativu

Najnovije

Još iz rubrike